Tiesitkö? Vyötä ei tarvitse enää riisua turvatarkastuksessa - Matkat - Ilta-Sanomat

Tiesitkö? Vyötä ei tarvitse enää riisua turvatarkastuksessa

Vyötä ei enää tarvitse ottaa pois turvatarkastuksessa Suomen lentokentillä, Finavia kertoo.

Vyö tai vyönsolki tulee kuitenkin edelleen poistaa, jos portti antaa tämän vuoksi hälytyksen.

17.5.2017 11:04

Vyötä ei enää tarvitse riisua turvatarkastukseen tultaessa, mutta vyö tai vyönsolki tulee kuitenkin edelleen poistaa, jos portti antaa tämän vuoksi hälytyksen, kertoo Finavia tiedotteessa.

Syynä on räjähdysainejäämäilmaisimien eli snifferien käyttöönotto.

– Satunnaistarkastuksessa räjähdysainejäämäilmaisin korvaa perinteisen käsin tehtävän tarkastuksen, mikä tekee prosessista mukavamman ja nopeamman, turvapalvelujen esimies Joni Pekkanen kertoo tiedotteessa.

Sujuvuuden lisäksi laite lisää myös turvallisuutta.

Nesteiden kuljetus helpottuu?

Helsinki-Vantaalla on testattu viime vuosina myös muita uusia teknologioita, kuten vartaloskannereita, kenkäskannereita ja osittain automatisoituja turvalinjoja.

Viime vuonna Helsinki-Vantaalla testattiin henkilökunnan turvatarkastuksessa kasvojentunnistusteknologiaa. Nyt teknologiaa pilotoidaan lähtöselvityksessä yhdessä Finnairin kanssa.

Uuden biometrisen teknologian hyödyntäminen helpottaa ja nopeuttaa matkustamista. Tavoitteena on, että matkustajan ei tarvitse ottaa matkalippuja esille eri tarkastuspisteissä.

Turvatarkastuksiin odotetaan muutoksia myös tulevaisuudessa.

– Itse odotan mielenkiinnolla testattavaksi käsimatkatavaroiden läpivalaisulaitetta, joka voisi mahdollistaa tulevaisuudessa sen, että tietokonetta ja nesteitä ei tarvitse ottaa enää käsimatkatavaralaukusta erilleen. Ensimmäinen kosketus näihin läpivalaisulaitteisiin voi teoriassa olla meillä mahdollista jo 3–5 vuoden kuluttua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?