Suomalaiset haluavat nyt risteilylle: Kokosimme kolmen matkanjärjestäjän suosikit - Matkat - Ilta-Sanomat

Suomalaiset haluavat nyt risteilylle: Kokosimme kolmen matkanjärjestäjän suosikit

Karibian-risteily on klassikko. Suomalaisia kiinnostavat etenkin Suomessa valmistetut risteilyalukset, kuten maailman suurimpiin kuuluva Harmony of the Seas (kuvassa).

Julkaistu: 15.4.2017 13:07

Maailmalta löytyy toinen toistaan kauniimpia risteilyreittejä. Ilta-Sanomat kokosi yhteen matkanjärjestäjien tärpit.

Karibian-risteilyt pysyvät otsikoissa, mutta risteilymatkustajille löytyy muutakin nähtävää eri puolilta maailmaa. Luonnonystävä nauttinee merimatkasta Norjassa ja viiniharrastaja jokiristeilystä Pohjois-Portugalissa.

Keräsimme yhteen kolmen matkanjärjestäjän suosikit.

Kanadan Suuret järvet

Kanada on ajankohtainen risteilykohde, sillä maa täyttää tänä vuonna 150 vuotta.

Kanada on ajankohtainen matkailukohde, sillä maa täyttää tänä vuonna 150 vuotta. Kristina Cruisesin risteilyllä matkustaja näkee yhdellä matkalla niin Niagaran putoukset kuin Kanadan ja Yhdysvaltojen rajalla levittyvät Suuret järvet metropoleineen, saarineen ja luontokohteineen. Vesireitti, joka muodostuu järvistä, joista ja kanavista, alkaa Montrealista. Matkustajat näkevät muun muassa Traverse Cityn rantadyynejä, maaseudun viinitiloja ja historiallista arkkitehtuuria. Matka kuljetaan pienellä, noin 500 matkustajan risteilylaivalla.

Hurtigrutenin merimatka Norjassa

Hurtigruten-merimatka on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, jota on kuljettu vuodesta 1893 asti. Reitillä ovat kulkeneet niin matkustajat kuin postikin. Kyseessä on myös todellinen luonnonystävän unelmareitti.

Hurtigruten-laivareitti kulkee Bergenistä Kirkkoniemeen tai toisinpäin.

Lomalinjan matkassa reitin voi kulkea pohjoisesta etelään, jolloin reitti alkaa Kirkkoniemestä ja päättyy Bergeniin tai etelästä pohjoiseen, jolloin reitti alkaa Bergenistä ja päättyy Kirkkoniemeen.

Barge-risteilyt Ranskan joilla ja kanavilla

Kristina Cruisesin Barge-risteily lähtee Pariisista Marnejokea pitkin Champagnen alueelle. Barge-risteilyjä tehdään myös Alsacen alueella sekä Etelä-Ranskassa Provencen alueella.

Ranskan joilla ja kanavilla risteillen näkee muun muassa keskiaikaisia pikkukuliä ja viinitarhoja.

Ranskan maisemiin suuntaava Barge-risteily sopii niille, jotka haluavat nähdä maalaismaisemia ja pikkukaupunkeja vain muutaman kanssamatkustajan seurassa. Kristina Cruisesin matkalla ovat käytössä vuonna 2014 valmistuneet laivat, joissa on vain 20 matkustajaa.

Risteilyllä voi nähdä keskiaikaisia pikkukyliä, viinitarhoja ja keskieurooppalaista kulttuuria aidoimmillaan.

Karibian-risteily

Karibian-risteily on klassikko, jonka suosio ei horju. Tjäreborgin suosituimpia Karibian-risteilyitä ovat Miamista ja Floridan Fort Lauderdalesta lähtevät risteilyt, Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen kertoo.

Tyypillisimmillään Karibianristeilylle lähdetään viikoksi kerrallaan, Virtanen sanoo. Valittavana on useita reittejä, vaikkapa Miamista eri pysähdysten kautta Meksikon Costa Mayaan ja takaisin, tai Floridan Fort Lauderdalesta eri pysähdysten kautta Sint Maarteniin ja takaisin.

Dourojoen risteilyt Portugalissa

Dourojoen risteily Portugalissa on kansainvälisesti erittäin suosittu jokiristeily. Se kulkee portviinin kotiseudulla halki Portugalin Espanjan rajalle saakka.

Dourojoen ympärille levittäytyvät viininviljelysalueet ovat kaunista katseltavaa.

Kristina Cruisesisin risteilylaiva lähtee Porton historiallisesta kaupungista ja kuljettaa matkustajat muun muassa Bragan ja Vila-realin puutarhoille ja linnoituksille, Pinhãon viininviljelysseudulle ja yliopistokaupunki Salamancaan. Maisemat vaihtuvat historiallisista kaupungeista pengerviljelmien koristamiin kukkuloihin.

– Risteilymatkojen suosio on kasvanut, kertoo Tjäreborgin tuotepäällikkö Jessica Virtanen. Yksi suosion salaisuus on matkojen helppous.

– Risteilyllä näkee paljon, mutta palvelut ovat lähellä, Virtanen kertoo.

Myös risteilyjen hinnat ovat laskeneet. Niistä on tullut Virtasen mukaan kaikkien saavutettavissa oleva huvi.

– Suomalaisia kiehtovat myös kotimaassa valmistetut risteilylaivat, Virtanen huomauttaa.

Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkisen mukaan epävakaa maailmantilanne ja turvattomuuden tunne tuovat lisää matkustajia lähialueiden risteilyille kuten Norjaan.

– Osa matkustajista käy saman reitin uudelleen. Esimerkiksi Hurtigrutenin merimatka Norjassa on eri vuodenaikoina aina eri näköinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?