Täältä aukeaa Tallinnan paras näköala! 7 tuoretta vinkkiä pääsiäislomalle

Julkaistu:

Tallinna
Tallinna on helppo pääsiäislomakohde, jonne matkustaa Helsingistä parissa tunnissa. Kokosimme yhteen seitsemän kivaa lomavinkkiä Tallinnaan ja sen lähistölle.
Pääsiäinen vaikuttaa joihinkin Tallinnan aukioloaikoihin, mutta pääosin kaupungissa riittää tekemistä myös juhlapyhinä.

Tallinnaa.com-sivuston mukaan kauppojen ja ostoskeskuksien aukioloaikoihin pääsiäinen ei juurikaan vaikuta, mutta osa museoista on 14. ja 16. huhtikuuta suljettuina. Lisäksi ainakin Lentosataman museo on pääsiäisenä auki normaalia lyhyemmän ajan.

1. Kylpylään kymmenen kilometrin päähän

Kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee Tallinn Viimsi Spa Hotelli & Vesipuisto. Kyseessä on arvostettu kylpylä- ja hotellikompleksi, joka on nimetty neljän tähden terveyskylpyläksi.


Pääsiäisloma vierähtää kylpylähotellissa hujauksessa: kohteessa on yhdeksän saunaa, vain aikuisille tarkoitettu spa-osasto, lastenkeskus ja Viron suurin interaktiivinen vesipuisto. Myös kuntoilijoille on runsaasti valinnanvaraa aina uimahallista kuntosaliin ja urheiluklubiin.

Tallinn Viimsi Spa Hotelli & Vesipuiston nettisivut

2. Parhaat näkymät löytyvät televisiotornista

Tallinnan televisiotorni on 314 metriä korkea ja sieltä avautuvat upeat maisemat kaupungin ylle ja merelle, Visit Estonia kertoo tiedotteessa. Huhtikuun lopussa tornissa avautuu näyttely, joka vie aikamatkalle Neuvostoliittoon. Näyttelynkävijän on mahdollista kokea, millaista arki oli 1970- ja 1980-luvuilla Neuvostoliitossa.


Tallinnan televisiotornin nettisivut

3. Tallinn Legendid sopii historianystävälle

Jos keskiaika kiehtoo, Tallinnan vanhassakaupungissa sijaitseva Tallinna Legendid -museo on oikea valinta. Museossa on yhdeksän maanalaista kammiota, joissa esitetään erilaisia tarinoita keskiaikaisesta Tallinnasta, museon sivuilla kerrotaan.

Tallinn Legendsin nettisivut

4. Lentosataman merimuseo muistelee Estonian tragediaa

Lentosatama on keväällä 2012 avattu merimuseo. Tänä keväänä museossa on esillä interaktiivinen näyttely Mayday. Mayday. Mayday., Visit Estonia kertoo tiedotteessa. Näyttelyssä voi oppia, kuinka merellä tulee toimia ja tutustua aitoon pelastushelikopteriin sekä muihin pelastustoimissa käytettäviin varusteisiin.


Näyttely esittelee myös Estonian onnettomuudessa eloon jääneiden tarinoita. Lisäksi Lentosataman pysyvässä näyttelyssä voi kavuta sukellusveneen sisään tai ihastella suurta jäänmurtajaa aivan lähietäisyydeltä.

Lentosataman merimuseon nettisivut

5. Kipakat löylyt yleisessä saunassa

Tallinnan Kalamajan kaupunginosassa sijaitseva Kalma saun on yleinen sauna, josta Wilma Schlizewski on sanonut, että ” jokaisen pitäisi kokea paikka kerran”.

– Käynti on kuin aikamatka viidenkymmenen vuoden taakse, Tallinnassa yrittäjänä toimiva Schlizewski kommentoi viime kesänä.

Kalma saun on Tallinnan vanhin yleinen sauna. Ota mukaan muovisandaalit, kivilattiat ovat erittäin liukkaat, toimittaja Kalle Kirsilä vinkkaa.

Kalma saunin nettisivut

6. Palmsen kartano sijaitsee tunnin ajomatkan päässä

Reilun tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Palmsen kartano ja ulkomuseo on kunnostettu kartanokokonaisuus puistoineen, puutarhoineen ja historiallisine rakennuksineen, Visit Estonia kertoo tiedotteessa.

Lahemaan kansallispuistossa sijaitsevassa kartanossa riittää tekemistä koko perheelle: kartanon päärakennuksen näyttelyissä voi tutustua kartanonherrojen elämäntyyliin, puistoalueen matkapoluilla voi seikkailla vaikka kokonaisen päivän ja pihapiirissä voi päästä poniajelulle.

Palmsen kartanon nettisivut

7. Rakveren linnassa on myös eläinasukkaita

Jos matkaa jatkaa Palmsen kartanosta eteenpäin, vastaan tulee Rakveren linna, jossa voi tutustua keskiaikaiseen elämään.


Linnassa voi tutustua muun muassa keskiaikaiseen kidutushuoneeseen ja parturiin. Lapsia ilahduttavat linnan useat eläinasukkaat, Visit Estonia kertoo tiedotteessa.

Rakveren linnan nettisivut

 
  • Video: Tallinnan-matkalta tarttuu usein tuomiseksi olutta. IS selvitti helmikuussa, miten Viron alkoholiveronkorotukset ovat vaikuttaneet olutlavan hintaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt