Eroottinen putsaus, tekoulosteen heittely... Katalat keinot, joilla taskuvarkaat huijaavat turisteja

Julkaistu:

Turistihuijaukset
Ovelat taskuvarkaat käyttävät erilaisia hämäystekniikoita ennen, kuin varastavat pahaa aavistamattomilta turisteilta näiden arvotavarat.
Jos matkoilla ei ole tarkkana, voi ikävä kyllä joutua joskus taskuvarkaan uhriksi. Turistit, jotka saattavat olla hieman hämillään uudesta paikasta, ovat pikkurikollisille oivia kohteita.

Daily Mail keräsi yhteen nettiyhteisö Quoran käyttäjien kokemuksia, joissa he kertovat, kuinka heitä on häiritty ja huijattu heidän matkaillessaan maailmalla.

Lintujen ulosteiden heittelyä ja ruoalla sotkemista

Monet ihmiset kertovat, kuinka heidän vaatteitaan on sotkettu erilaisin keinoin huijausten yhteydessä.

Eräs Quoran jäsen kertoi kuulleensa tapauksesta, jossa uhrin päälle oli heitetty pulujen tekoulosteita, jonka jälkeen toinen ihminen oli tullut tarjoamaan uhrille pyyhettä vieden samalla tämän lompakon.

Eräs veteraanimatkailija kertoi kokemuksestaan Brasilian São Paulossa:

– Pysähdyin ostamaan voileivän katumyyjältä ja samalla kun söin, paikalle saapui nainen ja mies, jotka tilasivat ja alkoivat syödä, kertoo John Thekkayyam.

– Nainen onnistui kaatamaan lautasensa paidalleni, jolloin hän otti esiin nenäliinan ja alkoi hankaamaan ketsuppitahraa voimakkaasti paidastani. Hän seisoi todella lähellä minua ja yritin sanoa hänelle, ettei hänen tarvitsisi puhdistaa paitaani. Nainen kuitenkin jatkoi hankaamista. Minun täytyy sanoa, että hänen läheisyytensä oli hiukan eroottista ja samalla kun olin tällä tavalla häiritty, oli lompakkoni viety.

Avainten pudottaminen

Taskuvarkaat saattavat myös ikään kuin laittaa turistin auttamaan heitä, jonka jälkeen turisteista tulee heidän uhrejaan.

– Uhri istuu penkillä reppunsa kanssa. Varas kävelee ohi kuunnellen musiikkia ja antaa avaimensa tippua taskustaan. Uhri nostaa avaimet, juoksee varkaan perään ja unohtaa reppunsa, kirjoittaa eräs anonyymi Quoran käyttäjä.

Kalifornialainen reppureissaaja Zachary Reiss-Davis kertoo, miksi tämä tekniikka on usein tehokas.

– Siinä pelataan auttavaisuudella, jolloin uhri voi tuntea itsensä sankariksi. Joku saattaa kaatua pyörällään, joku tiputtaa avaimensa, yksi pyytää apua kartan kanssa ja toinen kameran. Kaikki nämä voivat olla hämäystekniikoita.

Lompakon tai sormuksen ”löytäminen” ja tarjoaminen

Reiss-Davis kertoo myös toisesta yleisestä huijauksesta, jossa turistille tarjotaan asioita, jotka ovat liian hyviä ollakseen totta. Tällainen voi olla esimerkiksi ilmainen lippu esitykseen tai arvotavaran ”löytäminen” ja tarjoaminen uhrille.

Matkanjärjestäjä Anya May varoittaa asiasta:

– Kyseessä on kultasormus tai kadonnut lompakko -huijaus, jossa varas löytää jotakin arvokasta ja tarjoaa sitä turistille.

Samalla kun turisti on keskittynyt huijaukseen, viedään häneltä todennäköisesti lompakko.

Nilkasta nappaaminen

Kuka tahansa voi yllättyä, kun tuntematon ihminen tulee niin lähelle, että omaisuutensa unohtaa.

John Thekkayyam kertoo toisen tarinan, jossa hän tuli huijatuksi, tällä kertaa Rio de Janeiron täydessä bussissa.

– Kuulin, kuinka kolikoita tippui jalkoihini ja näin, kuinka vieressäni seissyt myös kyykistyi ja nappasi tiukasti nilkastani.

– Yritin ravistella häntä pois, mutta mies piti kiinni nilkastani kuin olisi ollut hengenhädässä. Ärsyynnyin ja huusin häntä irrottamaan otteensa. Yhtäkkiä hän päästi irti ja nousi seisomaan asentoon, jossa en nähnyt hänen kasvojaan. Olin helpottunut, vaikka nilkkani oli yhä kipeä hänen puristuksestaan. Tämä tunne vei kaiken huomioni.

Kun Thekkayyam jäi pois bussista, hänen rahansa oli viety. Nilkkaantarttujamiehellä oli toisin sanoen ollut rikoskumppani.

Tahmeasorminen rahanvaihtaja

Kutan kaupungissa Balilla matkaillut Scott Marlette kertoo yleisestä rahanvaihtohuijauksesta.

– Meitä oli kaksi ihmistä, jotka katsoivat tarkasti rahanvaihtajaa, kun tämä laski rahoja. Halusimme näin varmistaa, että kaikki rahat olivat tallella.

– Laskemisen jälkeen hän keräsi rahat ja ojensi ne minulle, suoraan silmieni edessä. Kun pääsin kotiin, laskin rahat uudelleen, enkä voinut uskoa, että osa rahoista puuttui. Minua todella huijattiin.

Marlette tapasi myöhemmin erään tarjoilijan, joka kertoi hänelle, että rahanvaihtaja antaa usein muutamien setelien tippua pois pinosta, kun hän laskee rahoja. Marlette palasi rahanvaihtajan luokse ja onnistui saamaan rahansa takaisin.

Pakottaminen matkamuistojen ostoon

Vaikka tässä ei olekaan kyse esimerkiksi lompakon varastamisesta, monet matkailijat kokevat tulevansa huijatuiksi silloin, kun heidät laitetaan maksamaan asiasta, jota he eivät koskaan halunneet.

Anya May on huomannut esimerkiksi Pariisissa tapahtuvan paljon sitä, että naisille annetaan ”ilmaisia” ruusuja, joista näiden puolisoiden täytyy kuitenkin maksaa. Hän mainitsee myös ystävyysrannekehuijaukset, joissa tuntematon ihminen sitoo uhrin ranteeseen nauhan ja vaatii siitä sitten pariakymmentä euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt