Lähdetkö Kanariansaarille? 3 vinkkiä Teneriffan lomalle

Teneriffa tunnetaan rannoistaan, mutta se tarjoaa myös upeaa luontoa, rosoisia vuoristoja ja historiallisia pikkukaupunkeja.

Tästä Teneriffa tunnetaan: kilometrikaupalla rantaa ja lomahotelleja.

12.3.2017 8:31

ET-lehti kertoo, mitä Teneriffan lomalla kannattaa tehdä:

1. Katsele seiväshyppelyä

Damian heilauttaa itsensä pitkän kepin varassa ylös kalliolle ja alkaa keskittyä vaarallisen näköiseen hyppyyn takaisin alas. Kärjestä vahvistetun lanza-seipään maalitauluksi hän on asettanut maahan euron kolikon.

Kameramme räpähtelevät, kun mies ponkaisee valtavaan loikkaan. Puuvarsi ottaa vastaan kovimman iskun, ja kaveri liukuu sen varassa hitaasti jaloilleen.

Seiväs jää sojottamaan vain parin sentin päähän kolikosta.

Tällä tavoin loikkimalla Teneriffan lammaspaimet liikkuivat entisaikaan vuoristoisessa maisemassa. Damianin kaltaiset miehet ovat kehittäneet hyppelystä urheilu- ja näytöslajin.

 

Seiväshyppelyä voi nähdä Luoteis-Teneriffalla Tenon kansallispuistossa.

2. Nälkä lähtee

Avokeittiöstä kantautuu herkullisia tuoksuja, kärisevän lihan hajua ja kiehuvien kattiloiden höyrypilviä. Pannut kolisevat ja pippurimyllyt jauhavat, kun kokit valmistavat perinteisiä kanarialaisen keittiön annoksia.

Ravintola Sabor Canario sijaitsee 1600-luvun talossa, joka on Orotavan kaupungin vanhimpia. Samassa yhteydessä toimii hotelli Rural Orotava.

Ja hieno rakennus onkin kaksine patioineen, jotka tuovat mieleen siirtomaavallan ajan tyylin. Jykevät kalusteet ja paksut, ruudulliset pöytäliinat synnyttävät hyvässä mielessä maalaismaisen tunnelman.

Vatsani lakkaa kurnimasta, kun saan eteeni tuhdin oloista liha-muhennosta, lasin Orotavan laakson punaviiniä ja vastaleivottua rapeata maalaisleipää.

Kolmen ruokalajin menyy 38 euroa. Yöpyminen kahdelle alkaen 80 euroa.

Lue koko vinkki ET-lehdestä!

3. Huipulla tuulee

Matkalla ajamme ohi alueiden, joita peittää hohtavan valkoinen lumi. Koska on viikonloppu, teneriffalaisperheet ovat lähteneet autoajelulle. Lapset heittelevät riemuissaan lumipalloja ja laskettelevat kumpareita autosta napattujen kuramattojen päällä. Kekseliästä.

Vannoin pitkään, että jos matkustan Teneriffalle, en taatusti lähde Teidelle lunta katsomaan. No, tässä minä kuitenkin olen, jonottamassa vaijerihissin ala-asemalla kymmenen minuutin kuljetusta liki 3 700 metrin korkeudessa odottavalle näköalapaikalle.

Vaijerihissin gondolin ahtaudessa näen hädin tuskin ympäröiviä maisemia. Yläasemalla odotus kuitenkin palkitaan. Teiden vuoristo levittäytyy silmien edessä rosoisena ja ruskean eri sävyissä.

Asemalta pääsisi vielä kiipeämään 20 metriä ylemmäs aivan huipulle, mutta nyt polku on suljettu turvallisuussyistä.

Lumeen ja viimaan tottumattomia alkaa paleltaa, mutta suomalainen vain nauttii – kun kerran tuli noustua Teidelle.

Teleférico del Teide, avoinna joka päivä klo 9–16. Lippu 26 euroa.

Lue koko artikkeli ET-lehdestä!

Artikkeli on julkaistu alunperin Matkaopas 1/2015 -lehdessä.

ET ja Ilta-Sanomat ovat samaa Sanoma-konsernia.

Lue myös:

Riittääkö juokseva vesi vai vaaditko ilmastoinnin? Tämän hotellin tähdet kertovat

Tee testi: Tunnetko kuntien tunnuslauseet?

Vietä meksikolainen ruokailta! Itse tehdyt tortillat, avokadokeitto, broileria mole-kastikkeessa...

Seiväshyppelyä voi nähdä Tenon kansallispuistossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?