8 majoitusvaihtoehtoa Nuuksion kansallispuistoon: Telttaile ilmassa! - Matkat - Ilta-Sanomat

8 majoitusvaihtoehtoa Nuuksion kansallispuistoon: Telttaile ilmassa!

Kansallispuistossa retkeily sopii myös nirsommalle eränkävijälle. Ilta-Sanomat esittelee majoitusvaihtoehdot Etelä- ja Pohjois-Suomen retkeilijöille.

Suomen kansallispuistot tarjoavat monentasoista majoitusta aina yksinkertaisesta vuokratuvasta ylelliseen kelohonkamökkiin.­

8.3.2017 14:44

Suomen kansallispuistot tarjoavat monentasoista majoitusta aina yksinkertaisesta vuokratuvasta ylelliseen kelohonkamökkiin.

Kahdeksan vaihtoehtoa Nuuksion kävijöille:

1. Yksinkertaisesti vuokratuvassa

Nuuksion vuokratuvat ovat nimiltään Oravankolo ja Tikankolo.

Oravankolo sijaitsee kalliolla Ruuhilammen rannalla Nuuksion kansallispuiston pohjoisosassa. Oravankolo on 22 neliön kokoinen tupa, jossa on nukkumapaikat kuudelle henkilölle. Sauna löytyy erillisestä rakennuksesta.

Oravankolon vuokratupa Nuuksion kansallispuistossa.­

Tikankolo sijaitsee Saarilammen etelärannalla Nuuksion kansallispuiston länsiosassa.

Tikankolo tarjoaa majapaikan kuudelle henkilölle. Tuvan sauna on palanut ja uusi valmistuu kevääksi 2017.

Muista ottaa mukaasi juomavettä, sillä tuvissa ei ole juomavesipisteitä.

2. Ylellisesti kelohuvilassa

Hawkhill vuokraa kuutta erilaista mökkiä Haukkamäen juurella rauhallisen järven rannalla. Voit majoittua joko modernissa kelohuvilassa tai perinteisessä hirsimökissä.

Kelohuvila Villa Maria.­

3. Erikoisesti funkkishuvilassa

Kattilan alueella Nuuksiossa sijaitseva funkkishuvila rakennettiin 1930-luvulla. Nykyään kauniiden historiallisten maisemien keskellä sijaitsevassa huvilassa toimii tilausravintola Aurora Nuuksio. Funkkishuvilassa voi myös majoittua. Majoitustilaa on 16 hengelle. Alue sijaitsee keskellä Nuuksion kansallispuistoa, Kaitlammen rannalla.

Aurora Nuuksion kummassakin päädyssä on puoliympyränmuotoinen erkkeritorni.­

4. Urho Kekkosen tyyliin

Green Window vuokraa metsälammen rannalla sijaitsevaa 230 neliön Valklammen taloa . Vuonna 1957 rakennetussa talossa viihtyi aikoinaan jopa Urho Kekkonen syksyisten hirvijahtiensa aikana.

Valklammen 230 m2 talo sijaitsee kauniin metsälammen rannalla suoraan Nuuksion kansallispuistossa.­

Valklammen talolle pääsee autolla perille asti. Talolla on suuri piha-alue, josta löytyy muun muassa puulämmitteinen sauna ja nuotiokehä.

5. Yövy hotellissa

Nuuksiossa voi yöpyä jopa hotellissa. Hotelli Nuuksion asiakkaiden käytössä on myös uima-allasalue, kuntosali ja iltasauna ranta- tai allassaunalla.

Hotelli Nuuksion rantasauna. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Hotellin pihapiiristä lähtevät Metsähallituksen ylläpitämät merkityt reitit Nuuksion kansallispuistoon.

6. Safaritalossa erätyyliin

Sea & Mountain Adventuresin safarimökit sijaitsevat Nuuksiossa aivan Solvalla-Swinghill-laskettelukeskuksen vieressä. Sähkölämmitteisissä mökeissä voi majoittua retkityyliin. Isompi porukka voi yöpyä 16 henkilölle tarkoitetussa Karhunpesässä. Hirsihuvila sijaitsee korkealla kalliolla, erämaan rauhassa, Nuuksiossa.

7. Vanhan rakennuksen tunnelmaa

Villa Paratiisi on rakennettu 1961 ja remontoitu vuosina 2014–2016.­

Nuuksion taika vuokraa Villa Paratiisi -huvilaa 11–12 hengelle. Huvila on rakennettu 1961 ja remontoitu vuosina 2014–2016. Huvilasta löytyy siis vanhan rakennuksen tunnelmaa nykyajan mukavuuksilla. Puulämmitteiseen saunaan mahtuu kahdeksan henkeä. Rannassa on nuotiopaikka sekä katettu terassi.

8. Telttaillen ilmassa

Nuuksion kansallispuiston ohjelmapalvelu ja sopimusyritys Honkalintu avaa kesällä 2017 maailman ensimmäisen Tentsile Experience Eco Camp -elämyskeskuksen Nuuksion Pitkäjärven rantaan, Suomen Luontokeskus Haltian yhteyteen.

Tentsile Experience Eco Campissa telttaillaan ilmassa.­

Kyseessä on lontoolaisen arkkitehdin Alex Shirley-Smithin luoma puuhun sijoitettava majoituspaikka.

Lähteet: luontoon.fi, haltia.com

Maarit Rasi

Näin yövyt Oulangan kansallispuistossa

Oulangan kansallispuisto tunnetaan etenkin Suomen suosituimmasta vaellusreitistä, Karhunkierroksesta.

Viime vuonna kansallispuisto sai näkyvyyttä myös maailmalla, kun brittilehti Daily Mail kertoi sen olevan maailman toiseksi upein kansallispuisto. Kansallispuistot pani paremmuusjärjestykseen Medway Leisure Travel -matkatoimisto.

Oulangan luontokeskuksesta vinkataan, että Karhunkierroksen varrelle tai lähelle sijoittuu kolme leirintäaluetta: Kiutakönkään lähellä on yksi leirintäalue ja Juumassa peräti kaksi.

– Leirintäalueilla on eritasoisia mökkejä sekä tilaa matkailuautoille ja teltoille. Juumassa on myös Basecamp Oulangan erämaahotelli, jossa pääsee lakanoiden väliin yöpymään. Oulangan luontokeskuksen vieressä on Oulun yliopiston tutkimusasema, jossa on yöpymismahdollisuus talvisinkin, jolloin leirintäalueet ovat suljettuja, asiakasneuvoja Anna Saarela Oulangan luontokeskuksesta kertoo.

Karhunkierroksen varrella on myös useita autiotupia, laavuja, kotia sekä tulipaikkoja, joissa on mahdollisuus telttailla.

– Ruuhkaisimpaan aikaan kesällä suosittelemme teltan ottamista mukaan, sillä kämpät voivat olla ajoittain täynnä, Saarela vinkkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?