4 vinkkiä, joiden avulla löydät halvan hotellihuoneen – älä luota tähtiin - Matkat - Ilta-Sanomat

4 vinkkiä, joiden avulla löydät halvan hotellihuoneen – älä luota tähtiin

Tulisiko hotelli varata heti, vai odottaa viime hetkeen? Näin löydät halvan hotellihuoneen.

Hotelleille myönnetyt tähdet eivät ole standardoitu järjestelmä. Esimerkiksi nepalilaisen viiden tähden hotellin palvelut voivat erota merkittävästi viiden tähden hotellista Tukholmassa.

28.2.2017 12:22

Suomalaiset ovat taitavia leikkaamaan lomakulujaan. Momondo kertoo tiedotteessa, että uuden kansainvälisen selvityksen mukaan suomalaisista joka neljä ilmoittaa säästävänsä majoituksessa.

– Onkin olemassa monia keinoja, joilla voi säästää rutkasti aikaa ja rahaa hotellihuonetta varatessaan. Hotellit ja matkatoimistot saattavat tarjota samaa huonetta eri hintoihin, ja tutustumalla muiden yöpyjien arvosteluihin hotellista voi välttyä pettymykseltä paikan päällä. Kannattaa myös tarkistaa, milloin kaupungissa järjestetään suuria tapahtumia – niiden aikaan hotellihuoneiden hinnat ovat yleensä huomattavasti korkeampia, vinkkaa tiedotteessa Momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Tarkista etukäteen, milloin lomailukohteessasi on suuria tapahtumia.

Seuraavien vinkkien avulla matkustat fiksummin ja yövyt edullisemmin.

1. Tarkista, tarkista, tarkista

Vaikka verkkomatkatoimisto mainostaisi huonetta deluxe tai jopa super deluxe -huoneena, voi huone hotellien omien verkkosivujen mukaan olla aivan tavallinen huone. Kiinnitä siis varausta tehdessäsi huomiota huoneen nimeen ja tarkista kahteen kertaa, mitä olet varaamassa. Tarkista hotellin nettisivuilta myös, mitä huoneen hintaan kuuluu. Ilmainen aamiainen ja langaton netti ovat tärkeitä monille.

2. Käytä peruutusmahdollisuutta

Peruutusturvasta voi joutua maksamaan 5–10 prosenttia hotellihuoneen hinnasta, mutta se voi auttaa säästämään rahaa pidemmällä aikavälillä. Mikäli löydät edullisemman hotellihuoneen, peruutusturva voi olla korvaamaton apu. Voit myös muuttaa matkustuspäiviä joustavammin. Muista kuitenkin tarkistaa, milloin hotellihuoneen voi peruuttaa ilman lisämaksuja. Jotkin hotellit sallivat varauksen perumisen jopa majoittumispäivänä.

Mene hotellin verkkosivuille ja tarkista, mitä huoneen hintaan kuuluu.

3. Älä lähde tungokseen

Tarkista etukäteen, milloin lomailukohteessasi on suuria tapahtumia. Esimerkiksi konferenssit ja karnevaalit täyttävät hotellien lisäksi julkisen liikenteen ja ravintolat. Kaiken lisäksi suuret tapahtumat voivat nostaa hotellien hintoja todella paljon.

4. Luota muihin hotellivieraisiin, älä tähtiin

Hotelleille myönnetyt tähdet eivät ole standardoitu järjestelmä. Esimerkiksi nepalilaisen viiden tähden hotellin palvelut voivat erota merkittävästi viiden tähden hotellista Tukholmassa. Luotettavinta tietoa saa muilta hotellivierailta ja hotellin arvosteluista. Lue, mitä hotellissa vasta majoittuneet vieraat sanovat rakennuksesta, huoneista, palvelusta ja hinta-laatusuhteesta. Vastaavatko heidän valokuvansa hotellin julkaisemia valokuvia? Käyttämällä etukäteen muutaman minuutin asioiden selvittämiseen voit säästyä monen päivän harmilta.

Muista kuitenkin olla kriittinen myös vertaisarvioiden suhteen. Nekin voivat olla tekaistuja. Lue täältä, miten erotat epäaidon arvostelun aidosta!

Monondon kysely teetettiin online-tutkimuksena Cint-paneelin kautta. Tammikuussa toteutettuun kyselyyn osallistui 1011 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista. Suomen lisäksi kysely toteutettiin 22 muussa maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?