Matkat

4 epätavallista matkakohdetta, jotka ovat nyt in

Julkaistu:

Unohda Kanariansaaret. Trendinenät matkustavat nyt Iraniin.
Matkalehdillä on tapana nostaa esille etenkin niitä matkakohteita, jotka ovat erityisen suosittuja matkailijoiden keskuudessa.

Jos suuret turistimassat kyllästyttävät, nähtävää löytyy onneksi muualtakin kuin Lontoosta tai New Yorkista.

The Active Times esittelee koko joukon eksoottisia, mutta sitäkin muodikkaampia, matkakohteita. Esittelemme niistä neljä. Loput voit lukea täältä!

1. Tonga


Tonga on saarivaltio eteläisellä Tyynellä valtamerellä. Matkailija voi tutustua Tonga mielenkiintoiseen, yli 3000-vuotiseen historiaan ja muinaisiin traditioihin, joista osaa noudatetaan yhä. Tonga on myös vesipedon unelmakohde: kajakilla melominen, snorklaus ja uiminen valaiden tai kilpikonnien keskellä ovat ikimuistoisia kokemuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Iran

The Active Timesin mukaan Iranista on tulossa trendinenien hittikohde. Lähde vaeltamaan maan kuuluisimmalle tulivuorelle, Damavandille. Vuori sijaitsee keskellä Alborzin vuoristoa, 66 kilometrin päästä Teheranista. Vuori ei ole vulkaanisesti aktiivinen, mutta lähellä huippukraatteria on rikkiä syökseviä fumaroleja.


Vältä kuitenkin tarpeetonta matkustamista Afganistanin, Irakin ja Pakistanin vastaisille raja-alueille, Kaakkois- ja luoteis-Iraniin, Ulkoasiainministeriö neuvoo.

3. Atacaman aavikko

Atacama on aavikko Etelä-Amerikassa Tyynenmeren rannikolla. Se sijaitsee pääosin Chilen pohjoisosassa. Aavikko tunnetaan suola-altaistaan, joita erottavat hiekkakentät ja laavatasangot.


Aavikko on täydellinen paikka tähtien katseluun ja aktiivilomailuun. Kuolemanlaaksossa voi kokeilla vaikkapa hiekkalautailua.

4. Tellaro, Italia


Kaikki tuntevat Italian suositun Cinque Terren, mutta lähellä sijaitseva Tellaro on monelle tuntemattomampi. Rauhallisista maisemista pitävä viehättyy Tellarosta Cinque Terreä enemmän, sillä se ei ole niin täynnä turisteja. Värikylläisiä kujia ja upeita merinäköaloja löytyy täältäkin.