Mitä hotellista saa viedä mukanaan? Suomalaishotellit vastaavat – ”Kerran oli ruuvattu tv irti seinästä” - Matkat - Ilta-Sanomat

Mitä hotellista saa viedä mukanaan? Suomalaishotellit vastaavat – ”Kerran oli ruuvattu tv irti seinästä”

Kylpytossuja, teepusseja ja saippuoita. Hotellihuoneet ovat täynnä houkuttelevaa pientavaraa.

Hotellihuoneiden valikoima vaihtelee riippuen hotellin tasosta tai hotellihuoneen tasosta.

24.2.2017 19:00

Ilmainen vesipullo tai kohteliaisuuden eleenä lapsille tarjottu pehmolelu tuovat hymyn väsyneen matkailijan huulille. Mitä kalliimpi hotellihuone, sitä paremmat ovat yleensä myös oheistuotteet.

Aivan kaikkea kivaa hotellihuoneista ei kuitenkaan saa viedä mukanaan, suomalaishotelleista kerrotaan.

Sokos Hotellien teepusseja ei saa viedä kotiin. Kuvituskuva.

Hotellinjohtaja Anne Katajalaakso Kokkolan Hotelli Seurahuoneelta kertoo, että selkeästi esille laitetut hygieniatarvikkeet, kuten kylpyvaahdon ja saippuan, voi ottaa hotellista mukaansa. Ongelmia voi kuitenkin olla tiedossa, jos mukaan lähtee jotakin tätä järeämpää, kuten kylpypyyhe tai hiustenkuivain.

– Välillä sitä sattuu, että koetetaan viedä jotakin. Mutta kerrossiivoojat näkevät nopealla silmäyksellä, mitä huoneessa pitäisi olla. Soitamme kyllä perään ja veloitamme, jos näin käy, Katajalaakso naurahtaa.

Myös Sokos Hotellien markkinointi- ja viestintäjohtajan Outi Vitien hotellihistoriaan on mahtunut monenmoisia varkaita.

– Suurin yksittäinen esine oli mukaan lähtenyt hotelli-tv, joka ruuvattiin irti seinästä. Vuodevaatteet, kylpytakit, pyyhkeet, taulut ja ovenkahvat ovat olleet haluttuja muistoesineitä vierailusta. Tämä ei ole kovin yleistä, mutta se on jatkuvaa.

Saippuan voi viedä

Jos hotellista haluaa lähteä hyvällä omatunnolla kotimatkaa kohti, kannattaa mukaan ottaa lähinnä kylpytuotteita. Näin kertovat myös Sokos Hotellien Vitie ja Haikon Kartanon hotellin hotellipäällikkö Juha Peltonen. Peltosen mukaan ”kertakäyttötuotteet” voi hyvällä omallatunnolla ottaa mukaansa.

Saippuan saa viedä kotiinsa hotellista.

Vitie rajaa mukaan otettavat tuotteet kylpyhuoneen tavaroihin, kuten palasaippuaan tai saippuaan, joka on pikkupullossa lavuaarin reunalla ja myös pikkupullossa olevaan kosteusvoiteeseen tai hiustenhoitotuotteeseen.

– Jos suihkutossut on hinnoiteltuna minibar-listassa, niitä ei voi maksutta ottaa mukaan, Vitie kertoo.

Jätä teepussi hotelliin

Vaikka mieli tekisi, ei baarikaappia sovi tyhjentää vierailun lopuksi. Mutta miten menetellä vedenkeittimen vieressä sijaitsevien teepussien suhteen?

– Ne on tarkoitettu käytettäväksi huoneessa. Niitä ei ole tarjolla mukaan otettavaksi, vaikka niitä ei itse haluaisikaan käyttää, Vitie linjaa Sokos Hotellien käytäntöjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?