Kummalle poskelle, yksi vai kaksi? Vältä nolot tilanteet, tässä tulevat poskipusujen säännöt

Yksi vai kaksi pusua? Oikealta vai vasemmalta? Poskisuudelmat voivat tuntua vaikeilta, jos ei ole varma mitä on tekemässä.

26.2.2017 16:14

Suomalaisittain poskisuudelmat voivat tuntua kummallisilta. Joko ne mielletään liiaksi hienosteluksi tai henkilökohtaisen tilan loukkaukseksi. Pohjoismaissa poskisuudelmia yleisempiä ovatkin halaukset.

Ulkomaille lähdettäessä poskisuudelmiin törmää kuitenkin usein. Lähes jokaisessa maassa kyseessä on tervehdysmuoto, eikä siihen liity mitään seksuaalista. Suukkoja annetaan ystäville, uusille tuttaville, perheenjäsenille ja joissain maissa jopa kollegoille.

Jos suukkojen lukumäärästä tai aloitusposkesta ei ole tietoa, voi lopputuloksena olla kiusallisia nenätörmäyksiä tai huulikosketuksia. Tämän vuoksi keräsimme yhteen joukon erilaisia poskipusuja. Aivan ongelmaton listaus ei tietenkään ole – monessa maassa saattaa olla suuriakin alueellisia eroja. Esimerkiksi Ranskassa suukkojen määrä voi vaihdella alueittain yhdestä jopa neljään pusua. Italiassa suukottelu aloitetaan yleensä oikealta poskelta, mutta ei aina.

Yhteistä kaikille on se, että vaikka puhutaankin poskisuukosta, ei suukkoa todellisuudessa anneta iholle vaan se muiskautetaan ilmaan, korvan viereen. Posket voivat olla kosketuksessa toisiinsa.

Poskisuukkoa antaessa voi päästää ilmoille moiskautuksen, mutta tarkoitus ei ole vetää sitä överiksi.

Pusu poskelle on tyypillinen tervehdys monessa maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?