Dubaihin 420 metriä korkea pilvenpiirtäjä – asukkaat voivat liikutella kotejaan auringon mukaan - Matkat - Ilta-Sanomat

Dubaihin 420 metriä korkea pilvenpiirtäjä – asukkaat voivat liikutella kotejaan auringon mukaan

Dubai tunnetaan luksuksestaan. Nyt kaupunkiin suunnitellaan pilvenpiirtäjää, joka lyö kaikki aiemmat keksinnöt laudalta.

Dubai tunnetaan pilvenpiirtäjistään. Kuvituskuva.­

17.2.2017 19:00

Luksuskohde Dubai tunnetaan muun muassa kelluvasta tekosaaresta ja maailman suurimmasta sisäleikkipuistosta. Kaupunki on myös täynnä toinen toistaan korkeampia pilvenpiirtäjiä.

Nyt kaupunkiin suunnitellaan 420 metriä korkeaa pilvenpiirtäjää, joka saa arkkitehdin mukaan ”ihmiset uskomaan ihmeisiin”. David Fischerin ja arkkitehtitoimisto Dynamic Groupin ideoimaa pilvenpiirtäjää pystyy liikuttelemaan 360 astetta.

Katso video suunnitelmista! Voit katsoa videon myös täältä!

Asunnon liikkeitä ohjaillaan äänellä ohjattavan komentokeskuksen kautta. Asukkaat voivat siis liikutella kotejaan itse, vaikkapa sen mukaan, missä aurinko paistaa. Tarvittaessa auringonvaloa on tarjolla kotiin koko päivän.

Asuntoihin astutaan pilvenpiirtäjän ytimen kautta, eli asunnot ovat omia yksikköjään. Jokainen pilvenpiirtäjän asunto maksaa liki 30 miljoonaa euroa. Asunnoissa käytetään aurinkoenergiaa ja tuuliturbiineja.

Ensimmäisen kerran Fischerin luomus esiteltiin vuonna 2008, mutta suunnitelmat peruttiin. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että huikea rakennus toteutuu vuonna 2020.

Lähteet: Travel + Leisure, Whatson.ae

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?