Hetki hemmottelulle: 8 ihanaa kylpylää Virosta - Matkat - Ilta-Sanomat

Hetki hemmottelulle: 8 ihanaa kylpylää Virosta

Lyhyen matkan päässä sijaitseva Viro on kylpylälomailijoiden unelmakohde.

Arvostettu kylpylä- ja hotellikompleksi Viimsi Spa on nimetty neljän tähden terveyskylpyläksi.

18.2.2017 16:17

Maan kylpyläkulttuuri ulottuu 1800-luvun alkuun, jolloin mutakylvyt ja muut terveyshoidot houkuttelivat kävijöitä Pärnun, Haapsalun, Kuressaaren ja Narva-Jõesuun kaltaisiin kohteisiin.

Sittemmin kylpylöitä on ilmestynyt ympäri Viroa. Ulkomaisia turisteja maan kattava kylpylävalikoima on houkutellut 1920-luvusta saakka, jolloin palveluita alettiin markkinoida innokkaasti etenkin Pohjoismaihin.

Nykyään Viro on vireä kylpylämaa. Maa loi terveyskylpylähotellien laatuluokitusjärjestelmän vuonna 2008. Tasostaan voi olla ylpeä esimerkiksi neljän tähden terveyskylpyläksi nimetty Viimsi Spa.

Parhaillaan samanlaista laatujärjestelmää puuhataan myös wellness- eli hyvinvointikylpylöille.

Kylpylämatkailijoille riittää nähtävää eri puolilla Viroa. Keräsimme yhteen kahdeksan erilaista kylpylää maan eri kolkista.

1. Laulasmaa Spa, Laulasmaa

Laulasmaa Spassa voi kokeilla hierontoja, kylpylähoitoja tai vaikkapa suolahuonetta.

Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Laulasmaa Spa on oiva kohde sekä romanttiseen lomailuun että perheen yhteisiin hetkiin. Kylpylän vesi- ja saunakeskus uusittiin vuonna 2015. Erilaisten saunojen ja altaiden lisäksi Laulasmaa Spassa voi kokeilla hierontoja, kylpyjähoitoja tai vaikkapa suolahuonetta, jonka tiedetään tuovan helpotusta muun muassa atooppisesta ihosta kärsiville.

www.laulasmaa.ee

2. Tallinn Viimsi Spa Hotelli & Vesipuisto, Viimsi

Tallinn Viimsi Spa Hotelli & Vesipuisto sijaitsee vain kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta.

Tallinn Viimsi Spa Hotelli & Vesipuisto sijaitsee vain kymmenen kilometrin päässä Tallinnan keskustasta, joten kylpylässä voi käydä myös Tallinnan matkalla. Arvostettu kylpylä- ja hotellikompleksi on nimetty neljän tähden terveyskylpyläksi.

Kohteessa on yhdeksän saunan spa- ja saunamaailma, vain aikuisille tarkoitettu spa-osasto, lastenkeskus ja Viron suurin interaktiivinen vesipuisto. Myös kuntoilijoille on runsaasti valinnanvaraa aina uimahallista kuntosaliin ja urheiluklubiin.

www.spatallinn.ee

3. Noorus Spa Hotel, Narva-Jõesuu

Viron koillisnurkassa sijaitseva Narva-Jõesuu on kylpyläkaupunki, joka tunnetaan myös upeista pitsihuviloistaan ja hiekkarannastaan.

Noorus Spa Hotellin kylpyläkeskuksessa on muun muassa 12 erilaista saunaa.

Noorus Spa Hotellin kylpyläkeskuksessa on 12 erilaista saunaa, 25 metrin uima-allas, viihde- ja porealtaita, lasten alue ja vip-keidas. Pulikoinnin jälkeen voi kokeilla jotakin keskuksen lukuisista hoidoista tai lähteä keilaamaan hotellin keilahalliin.

www.noorusspahotel.com

4. Grand Rose Spa Hotel, Kuressaare

Grand Rose Spa Hotel on panostanut hyvään designiin.

Designin ystävän valinta on Kuressaaressa sijaitseva Grand Rose Spa Hotel, joka tunnetaan ylellisistä huoneistaan ja itämaiseen henkeen sisustetusta spa- ja saunakeskuksestaan. Tarjolla on myös ammattimaisia kuntoutushoitoja ja kauneuspalveluita.

www.grandrose.ee

5. Fra Mare Thalasso Spa, Haapsalu

Fra Mare Thalasso Spassa voi kokeilla thalassoterapiaa, jota käytetään muun muassa stressin hoidossa.

Tallinnasta 100 kilometrin päässä sijaitseva Haapsalu kutsuu kylpijöitä kokeilemaan ikivanhaa thalassoterapiaa, jota käytetään muun muassa stressin hoidossa. Fra Mare Thalasso Spa allas- ja saunapuistosta löytyy muun muassa erilaisia saunoja sekä merivesiallas hierovine virtoineen ja koskineen.

www.framare.ee

6. Tervise Paradiis, Pärnu

Tervise Paradiis Spa-hotelli & vesipuisto on saanut neljä tähteä palveluistaan.

Suomalaisten kesälomasuosikki Pärnu on täynnä hyviä kylpylöitä. Yksi kehutuimmista on Tervise Paradiis kaupungin rannassa. Kylpylähotellissa on hoito- ja spa-osasto, vesipuisto, saunakeskus ja uimahalli. Urheilun ystävät voivat viettää aikaa vaikkapa spa-hotellin kuntosalilla tai keilaradalla. Myös kylpylän hoitovalikoima on monipuolinen.

www.terviseparadiis.ee

7. Pühajärve Spa & Lomakeskus, Valgamaa

Pühajärve Spa & Lomakeskus tarjoaa terveys- ja hyvinvointipalveluita.

Latvian rajalla sijaitseva Valgamaa tunnetaan kylpylähotellistaan, joka tarjoaa sekä terveys- että hyvinvointipalveluita. Alueella on paljon liikuntareittejä. Lomakeskuksesta löytyy spa, keilarata, kuntosali, uimahalli ja tenniskenttiä.

www.pyhajarve.com

8. Hotelli- ja luonnonkylpylä Kubija, Võru

Kubija hotelli- ja luonnonkylpylä sijaitsee keskellä etelävirolaista mäntymetsää.

Võrussa sijaitseva hotelli- ja luonnonkylpylä Kubija sijaitsee keskellä etelävirolaista mäntymetsää. Kylpylässä voi viettää aikaa rauhassa ja hiljaisuudessa.

Hyvinvointipalveluiden ja kylpemisen lisäksi matkailija voi nauttia paikallisia ruokaherkkuja tai lähteä retkelle mäntymetsään, jossa kulkee kaksi valaistua reittiä. Lähellä sijaitsee myös kaksi järveä.

www.kubija.ee

Lähde: Viron kylpyläliitto

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?