Luolassa sijaitseva italialaisravintola on uskomaton näky – IS:n toimittaja testasi

Italiassa, kalkkikiviluolassa sijaitseva ravintola on kuin syntynyt romanttisia illanviettoja varten.

13.2.2017 19:08

The Grotta Palazzese Hotel Restaurant sijaitsee Apulian alueella Polignano a Maressa. Jopa 22 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva ravintola on rakennettu kalkkikiviluolaan. Kuvankauniilla paikalla on mielenkiintoinen historia, sillä ravintola on toiminut juhlapaikkana 1700-luvulta lähtien, jolloin aatelisto järjesti siellä juhlaillallisia.

Upea paikka ja tunnelmavalaistus tekevät italialaisravintolasta erittäin romanttisen. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Nykyään ravintola on avoinna toukokuusta lokakuuhun. Tarjolla on erityisesti mereneläviä. Pöydistä aukeaa uskomaton näkymä Adrianmerelle. Romanttisen paikan maine on kiirinyt kauas. Mikäli mielii saada pöydän aivan meren vierestä, kannattaa varaus tehdä ajoissa.

Ruokatoimittajan arvio

Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki vieraili ravintolassa kesällä 2015.

– Jotkut keräilevät postimerkkejä, minä keräilen kokemuksia maailman romanttisimmista ravintoloista. Grotta Palazzese on yksi romanttisimmista, joissa olen käynyt, Mansikkamäki kertoo.

Ruokatoimittaja suosittelee ravintolassa vierailua kesällä, jolloin auringonlaskusta voi nauttia terassilla istuen.

– Pyydä pöytä kallion reunalta. Voit tuntea alapuolella pärskivät aallot ja tuntea iholla suolaisen merituulen.

Jos mielii saada hyvän paikan, pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Mansikkamäki kehottaa maistamaan etenkin ravintolan paikallisia erikoisuuksia, kuten tuorejuustoa, tomaatteja sekä merisiiliä ja jättirapuja.

– Ravut tarjoillaan paikalliseen tapaan raakoina, mausteena on vain oliiviöljyä ja suolaa. Erikoinen, mutta mieleenpainuva ruoka, joka varmasti jää mieleen. Ravintolalla on myös samassa rakennuksessa hotelli, joka on kätevä, jos haluaa nauttia illasta paikallisia viinejä nautiskellen.

Ruokatoimittajan top-lista:

Nämä ovat Ilta-Sanomien ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen mukaan maailman romanttisimmat ravintolat.

1. Vertigo-ravintola, Thaimaa

– Thaimaassa Bangkokissa kannattaa viettää yksi ilta Banyan Tree -hotellin katolla Vertigo-ravintolassa, joka on 61. kerroksessa. Hyvällä säällä auringonlasku on uskomaton, ja henkeäsalpaavat maisemat jäävät varmasti mieleen ikuisiksi ajoiksi.

2. Le Jules Verne, Pariisi

– Mikä olisikaan romanttisempaa kuin illallinen Pariisissa? Pariisin Eiffel-tornissa on upea ravintola, joka kannattaa kokea kerran elämässä. Le Jules Verneen kannattaa yrittää saada pöytä lounasaikaan, jolloin pääset nauttimaan huippuravintolan ruuasta huokeammin kuin illallisella.

Tämän ravintolan näkymät ovat häikäisevän upeat. Voit katsoa kuvan myös täältä!

3. Oma koti

– Loppujen lopuksi romanttinen illallinen on aivan itsestä ja seurasta kiinni. Sen voi viettää myös kotona rakkaansa kanssa kattaen yllätyspiknikin olohuoneen lattialle myöhään illalla, kun lapset ovat menneet jo nukkumaan.

Lähteet: Travel + Leisure, Foodandwine.com

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?