5 yleisintä virhettä, joihin matkustajat sortuvat - Matkat - Ilta-Sanomat

5 yleisintä virhettä, joihin matkustajat sortuvat

Sorrutko sinäkin joihinkin näistä viidestä virheestä?

Kaukomatka kannattaa säästää ajankohtaan, jolloin Euroopassa on talvi.

10.2.2017 17:31

Halvimman hinnan löytäminen ja oikean matkakohteen varaaminen on taitolaji.

Independent-lehti kokosi yhteen viisi yleisintä virhettä, joihin matkustajat haksahtavat.

1. Varaat liian myöhään

Lähdetkö matkalle koulujen loma-aikoina? Älä jätä varaamista viime tippaan. Matkanjärjestäjien ja lentoyhtiöiden hinnat nousevat, mitä lähemmäs lähtöpäivää mennään. Aikainen varaaja saa yleensä halvimman matkan. Myös valinnanvaraa on aikaisilla varaajilla enemmän.

2. Varaat liian ajoissa

Jos sen sijaan matkustat koulujen loma-aikojen ulkopuolella, liian aikaisin ei kannata olla liikenteessä.

Jotkut matkustajat varaavat loman kuukausia tai jopa vuosia etukäteen, vaikka kyseessä olisi matka, jolle ei ole paljon kysyntää. Tuolloin hinnat yleensä laskevat, mitä lähemmäs lähtöajankohtaa tullaan. Näin voi olla tilanne vaikkapa risteilymatkojen suhteen. Independent-lehden matkatoimittaja Simon Calder saa säännöllisesti valituksia matkustajilta, joille on vakuutettu, että ajoissa varaava saa parhaimman tarjouksen. Parempia tarjouksia samasta matkasta on kuitenkin alkanut näkyä juuri ennen matkaa.

Liian ajoissa varaaminen voi olla myös riski sen takia, että elämäntilanteet muuttuvat: perheessä joku sairastuu, etkä voikaan lähteä matkalle. Siksi matkan varaaminen viime tippaan voi joskus olla paras vaihtoehto.

3. Varaat matkan tuntemattomalta

Joskus hyvältä vaikuttava matkailumainos voi ilmestyä ruudullesi kuin tyhjästä. Harkitse kuitenkin kaksi kertaa, jos matkanjärjestäjä on täysin tuntematon. Voit joutua maksamaan ylimääräisiä ”piilotettuja” maksuja.

Jos ostat valmismatkan, ennen matkan ostamista kannattaa tarkistaa, että matkatoimisto löytyy Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämästä matkatoimistorekisteristä.

Matkatoimistorekisteristä voi myös tarkistaa, millä tavalla matkatoimisto on ilmoittanut turvaavansa matkustajien maksamat rahat.

4. Et osta valmismatkaa

Omatoimimatkailijalla on vapautensa, mutta valmismatkalla matkustajalla on valmismatkaehtojen mukainen suoja ostohetkestä matkan päättymiseen asti. Ongelmatilanteissa sinulle on tarjolla apua.

Valmismatkalla matkustajalla on valmismatkaehtojen mukainen suoja.

Valmismatkalla matkanjärjestäjät vastaavat sekä oman toimintansa mutta myös alihankkijoidensa, kuten hotellien, oikeellisuudesta. Jos matkailijalla on ongelmia esimerkiksi hotellin kanssa, hän voi kääntyä matkanjärjestäjän puoleen. Tätä turvaa ei omatoimimatkalla ole.

5. Lähdet liian kauas

Toukokuusta syyskuuhun saakka Euroopan kohteilla on matkailijoille tarjottavana lähes mitä vain voi toivoa. Säästä siis kaukolennot siihen ajankohtaan, kun todella tarvitset trooppista auringonpaistetta.

Osittainen lähde: kkv.fi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?