Maailman pisimmällä lennolla mittava juomatarjoilu – 12 per henkilö

Maailman pisimmällä lentomatkalla ei tarvitse kärsiä janosta. Juomaa nimittäin kuluu.

8.2.2017 17:44

Ilta-Sanomat uutisoi viikonloppuna maailman pisimmästä lentomatkasta Aucklandista Dohaan. Qatar Airwaysin 17 tuntia ja 30 minuuttia kestävä paluulento on lentoajassa mitattuna pisin kaupallinen reittilento. Menomatka Aucklandiin kestää Travel + Leisuren mukaan sen sijaan 16 tuntia ja 23 minuuttia.

Maailman pisimmällä lennolla nautitaan 12 kylmää juomaa per henkilö.

Lehden mukaan myös lennon juomatarjoilu on mittava. New Zealand Herald -lehden mukaan Boeing 777 -koneessa on 259 istumapaikkaa. Tarjoilijoilla riittääkin töitä, sillä lennon aikana 15 hengen lentohenkilökunta tarjoilee 1100 kuppia teetä ja kahvia, 2000 kylmää juomaa ja 1036 ateriaa. Tämä tarkoittaa yli neljää kuppia teetä tai kahvia ja jopa 12 kylmää juomaa per henkilö.

Maailman lyhyin lento 8 minuuttia

Teknologian kehittyminen viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana on tehnyt polttoaineen käytöstä aiempaa tehokkaampaa ja kannustanut lentoyhtiöitä pidempiin lentoihin.

Aikaisemmin maailman pisin lento oli Emiratesilla, joka aloitti suorat lennot Dubaista Aucklandiin vuonna 2016. Vuonna 2018 maailman ajallisesti pisimmän lentomatkan tekee kenties Singapore Airlines, jonka on määrä aloittaa suorat 19-tuntiset lennot Singaporesta New Yorkiin. Kyseessä on itse asiassa lentoyhteys, joka oli ennen maailman pisin. Reittiä lennettiin vuoteen 2013 saakka.

Maailman lyhyin lento on sen sijaan People´s Viennalinen lento Sveitsin Sankt Gallenista Saksan Friedrichshafeniin. Lento kestää kahdeksan minuuttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?