5 upeaa, salaista rantaa ympäri maailmaa – yksi sijaitsee Suomessa

Maailma on täynnä upeita, salaisia, rantoja.

Kokosimme yhteen kauniit, erikoiset rannat, joihin pääsy voi olla vaikeaa, mutta vaiva on sen arvoista.

Rakkauden ranta, Meksiko – sukella rakkauden rannalle

Lähellä Puerto Vallartaa, Meksikon länsirannikolla, sijaitsee Playa del Amor, eli Rakkauden uimarannaksi kutsuttu paikka, jonne pääsee vain sukeltamalla. Marietas-saarilla sijaitsevalle rannalle halutessaan on kuljettava pienen tunnelin läpi.

Eikä kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä!

Uimaranta syntyi, kun Meksikon hallitus harjoitteli saarella ensimmäisen maailmansodan aikana. Reikä syntyi harjoituspommista. Tieto ei vähennä rannan kauneutta. Lähellä on myös kauniita koralliriuttoja, joihin voi tutustua snorklaamalla.

Algar de Benagil, Portugali – luolaan pääsee vesiteitse

Portugalin Algarven rantakalliot ovat itsessään upea näky, mutta Algar de Benagilin luola ja ranta lyövät ällikällä. Paikka sijaitsee puolivälissä Lagosin ja Faron kaupunkeja.

Eikä kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä!

Eikä kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä!

Algar de Benagil on itse asiassa iso ammottava aukko keskellä mannerta, mutta kun aukon sisälle kurkistaa, voi nähdä upean luolan ja rannan. Luolaan pääsee myös vesiteitse.

Spiaggia di Sansone, Italia – vaivan arvoinen

Matkaa Spiaggia di Sansonen rannalle Italian Livornen maakuntaan kuvaillaan hankalaksi, mutta taivallus on vaivan arvoinen.

Tripadvisorin kävijät kuvailevat rantaa piilossa olevaksi aarteeksi. Syrjäisellä rannalla vesi välkehtii sinisen ja vihreän eri sävyissä. Kohdetta kehutaan hyväksi snorklauspaikaksi.

Eikä kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä!

Legzira, Marokko – kivikaari meren äärellä

Tämä upea ranta sijaitsee Marokossa, 150 kilometrin päässä Agadirista.

Lähellä Marokon Sidi Ifniä ja Mirleftia sijaitseva Legriza-ranta on muotoutunut aikojen kuluessa hämmästyttävän näköiseksi. Toinen erikoisen muotoisista kivikaarista romahti vuoden 2016 syyskuussa. The Moroccan Times -lehden mukaan viranomaiset tiesivät romahdusvaarasta. Jos asialle olisi tehty jotakin, tapaus olisi ollut estettävissä.

Eikä kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä!

Eikä kuva näy? Voit katsoa sen myös täältä!

Björkön Insjön – lekottele rantakallioilla Suomessa

Aina ei tarvitse matkustaa kauas etsimään erikoisuuksia. Korppoon ulkosaaristossa Björkössä sijaitseva Insjön on järvi keskellä saarta. Saari on tuttu erityisesti purjehtijoille. Sisäjärven rantakallioilla lekottelu on kauniina kesäpäivänä vähintään yhtä upeaa kuin ulkomaan eksotiikka.

Björkön keskellä sijaitsevan sisäjärvi Insjönin syvyys on enimmillään 17 metriä.

Björkön luontopolku kiertää saaren sisäjärven Insjönin ympäri.

Metsähallituksen mukaan Insjön oli aluksi jyrkkärantainen lahti. Merestä irti se kuroutui 1700-luvulla.

Insjön vesi vaihtuu hitaasti, sillä järvi on syvä ja laskujokena on vain pieni puro. Kun veden vaihtuvuuden keskiarvo on Suomen järvissä noin kaksi vuotta, Insjössä vesi vaihtuu kerran 15 vuodessa.

Lähteet: Tripadvisor, Liveportugal.pt,The Guardian, The Moroccan Times, Luontoon.fi, Metsähallitus

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?