Megastar hakee kassajonoihin helpotusta – lue viivakoodi itse - Matkat - Ilta-Sanomat

Megastar hakee kassajonoihin helpotusta – lue viivakoodi itse

Ensi sunnuntaina liikennöinnin aloittavalla M/S Megastarilla matkantekoa on nykyaikaistettu muun muassa vähentämällä hyttejä ja parantamalla työskentelymahdollisuuksia.

27.1.2017 19:48

Helsingin ja Tallinnan väliä kulkeva M/S Megastar eroaa muista Tallinnan-lautoista ainakin siinä, että sen hyttimäärää on vähennetty. Laivan suunnittelussa mukana ollut Samuli Hintikka dSign Vertti Kivi & Co:sta kertoo Ilta-Sanomille, että vähennyksen tarkoituksena on sujuvoittaa kahden tunnin laivamatkaa. Istumapaikkoja on sen sijaan tavallista enemmän.

Matkantekoa on nykyaikaistettu myös lisäämällä pistorasioiden määrää. Työnteko onnistuu useammassakin paikassa. Myös kansipaikalla matkustaville on oma rauhallinen istumasalonkinsa.

– ”Sitting lounge” on kuin iso linja-auto, kuvailee suunnittelusta vastannut Vertti Kivi salongin ulkonäköä.

Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan sujuvuutta haetaan myös laivan ostoskeskuksessa. Ennen ostoksille ryhtymistä asiakas voi ottaa mukaansa viivakoodinlukijan. Kun ostokset on valittu ja luettu viivakoodinlukijalla, siirrytään pikakassalle, joka toimii samoin kuin ruokakaupoissa on jo totuttu.

– Tarkoitus on lyhentää kassajonoja, Nöjd kertoo.

Megastarin myymälä.

M/S Megastar on Tallinkin tilaama ja Meyer Turun rakentama matkustaja-autolautta. Megastar korvaa Superstarin, joka siirtyy kotivesilleen Italiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?