10 asiaa, joita ei koskaan saa sanoa lentoemännälle - Matkat - Ilta-Sanomat

10 asiaa, joita ei koskaan saa sanoa lentoemännälle

Lentoemäntä ei ole henkilökohtainen palvelijasi tai lapsenvahtisi. Näitä kymmentä asiaa ei tulisi sanoa lentoemännälle.

Myöhästely on toisinaan osa lentomatkustamista, mutta usko tai älä, se ärsyttää henkilökuntaa yhtä paljon kuin sinuakin.

26.1.2017 15:14

Koneellinen matkustajia ei ole helppo porukka kaitsettavaksi. Milloin joku nousee käytävälle seisomaan kesken nousukiidon, milloin ongelmia aiheuttaa muuten huono käytös.

Daily Mail kokosi artikkeliinsa kymmenen asiaa, joita ei tulisi sanoa lentoemännälle. Vaikka lehti puhuukin lentoemännistä, säännöt pätevät yhtä hyvin myös stuertteihin.

Muista nämä:

1. Voitko nostaa matkalaukkuni?

On sinun vastuullasi nostaa matkalaukku penkkirivin yllä sijaitsevaan lokeroon. Jos se on liian painava sinulle, ei siihen luultavasti pysty lentoemäntäkään. Muista mitat! Lentoyhtiöiden käsimatkatavaroiden kokovaatimuksista voit lukea täältä!

2. Miksi olemme myöhässä?

Myöhästely on toisinaan osa lentomatkustamista, mutta usko tai älä, se ärsyttää henkilökuntaa yhtä paljon kuin sinuakin. Syy myöhästymiselle ei aina ole lentoemännänkään tiedossa.

3. Laitan kännykkäni lentotilaan hetken kuluttua

Lentoemännän sana on laki. Kun hän pyytää sinua sammuttamaan puhelimesi tai laittamaan sen lentotilaan, tottele – heti.

Älä odota lentoemännän tekevän sinulle ylimääräisiä palveluksia. Pompottaminen on epäkohteliasta.

4. Voitko vahtia lapsiani puolestani?

Lentoemännät eivät ole lastenvahteja. Heidän tehtävänään on pitää huolta matkustajien turvallisuudesta. Jos jotakin tapahtuu, on mahdotonta toimia, jos kädet ovat sidotut.

5. Hae sitä ja tätä

Olisi toki ylellistä, että käytössäsi olisi lennon aikana henkilökohtainen palvelija. Mutta ellei sinulla ole sellaista omasta takaa, älä odota lentoemännän tekevän sinulle ylimääräisiä palveluksia. Pompottaminen on epäkohteliasta ja saa sinut henkilökunnan silmissä huonoon valoon.

6. Minkälaisia juotavia teillä on?

Yleensä tarjoiluista ilmoitetaan kuulutuksessa, joten pidä korvat auki. Juomien tiedot voivat löytyä myös lehtilokerossa sijaitsevasta lapusta edestäsi. Juotavista kysyminen voi paitsi turhauttaa lentoemäntää, myös hidastaa muiden matkustajien ruoan saamista.

Katso videolta, minkälaiset ihmiset ärsyttävät eniten lentokoneessa!

7. Voinko tilata enemmän kuin yhden alkoholiannoksen kerralla?

Kännääminen lentokoneessa ei ole yleensäkään hyvä idea. Älä siis hidasta muiden matkustajien juomien saamista. Tilaa yksi alkoholiannos kerralla.

8. Minun täytyy lähteä vessaan juuri ennen nousuun lähtöä

Punainen turvavyövalo on jo alkanut palaa ja kone odottelee nousuun lähtöä. Nyt ei ole oikea aika kysyä, saako lähteä vessaan. Jaksat varmasti odotella. Lentokorkeuden saavuttaminen ei kestä kauan.

9. Hymyile!

Hymyile-käskyn sanominen on epäkohteliasta kenelle tahansa. Älä sano sitä siis lentoemännällekään, sillä et voi tietää minkälainen päivä heillä on ollut. Lentoemäntien tehtävänä on ennen kaikkea pitää huolta turvallisuudestasi.

10. Viime lennolla sain tehdä niin

Käyttäydy kuin aikuinen. Inttäminen lentoemäntää vastaan on kuin yrittäisit hangata vastaan äidillesi ja isällesi. Lentoemännät noudattavat vain sääntöjä. Sinunkin pitäisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?