Finnair aloittaa suorat lennot Goalle: Lentoyhtiöiden uutuuskohteet tarjoavat aurinkorantoja ja ihmisvilinää

Uudet reittilennot vuodelle 2017 tarjoavat nähtävää sekä auringon ystäville että kaupunkilomailijoille.

Goa on tunnettu, ei pelkästään joogasta, vaan myös kivoista rannoistaan ja hyvästä intialaisesta ruoasta.

25.1.2017 12:54 | Päivitetty 26.1.2017 14:46

Aidot kokemukset, eksoottiset kohteet ja elämykset ovat ajankohtaisia matkailutrendejä. Toisaalta moni matkustaa nyt mielellään tuttuun paikkaan, sillä vaihtelevissa maailmantilanteissa myös turvallisuuden merkitys on korostunut.

Matkatoimistot esittelivät uutuuskohteensa viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa Matkamessuilla.

Eksotiikkaa tarjoaa TUI, joka aloittaa joulukuussa 2017 suorat lennot Helsingistä Vietnamin Phu Quociin. Deturin matkassa voi sen sijaan lähteä ihastelemaan tuttuja maisemia, kun matkatoimisto lanseeraa talveksi 2017–2018 uutuuskohteenaan Gran Canarian.

Aurinkomatkojen uutuuskohde talvikaudelle 2017–2018 on Meksikossa sijaitseva Puerto Vallarta.

Myös lentoyhtiöt tarjoavat uusia suoria reittilentoja vuodelle 2017.

Norwegian aloittaa keväällä suorat lennot Amsterdamiin. Reitti lennetään kaksi kertaa viikossa.

Uudenlaista nähtävää ja käteviä jatkolentoyhteyksiä tarjoava Qatar Airways aloitti suorat lennot Helsingin ja Dohan välillä jo viime vuoden syksyllä. Keväällä matkailijoille on tarjolla lisää uusia suoria lentoja, kun Norwegian aloittaa lennot Helsingistä Amsterdamiin. Reitti lennetään kaksi kertaa viikossa huhtikuusta alkaen. Kesäkuusta alkaen Norwegian lentää kerran viikossa Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan.

Finnairin kesäkauden lanseeraukseen kuuluu reittilento San Franciscoon. Reittiä liikennöidään syyskuun loppuun saakka kolme kertaa viikossa.

Talvikausi tuo lisää suoria reittilentoja matkailijoille. Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen kertoo, että talvikauden 2017-2018 uutuusreittilennot ovat Intian Goa, Kuuban Havanna, Dominikaanisen tasavallan Puerto Plata ja Meksikon Puerto Vallarta.

Ensi marraskuusta lähtien Meksikon Puerto Vallartaan pääsee Finnairin suorilla reittilennoilla.

Puerto Vallarta, Meksiko

Meksikossa, Tyynen Valtameren puolella sijaitseva Puerto Vallarta on kohde, joka tunnetaan paitsi rannoistaan ja ravintoloistaan, myös lähellä sijaitsevista inkakaupungeista. Finnair aloittaa reittilennot kohteeseen marraskuussa.

– Lennot operoidaan A350-koneella kerran viikossa, Järvinen sanoo.

Puerto Plata, Domini­kaaninen tasavalta

Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla sijaitseva Puerto Plata on täynnä upeita rantoja. Kohde tunnetaan myös tippukiviluolistaan. Finnair aloittaa suorat reittilennot Pierto Plataan marraskuussa. Kerran viikossa lähtevät lennot operoidaan A330-koneella.

– Suora reittilento mahdollistaa, että voi ostaa pelkän reittilennon ja lähteä vaikka vaeltamaan pitkin Dominikaanista tasavaltaa. Se tuo paljon enemmän mahdollisuuksia, Järvinen vinkkaa.

Goa, Intia

Goa on tunnettu, ei pelkästään joogasta, vaan myös kivoista rannoistaan ja hyvästä intialaisesta ruoasta. Hotellimajoitustakin löytyy laidasta laitaan, aina kotimajoituksesta viiden tähden majoitukseen.

Goa on tunnettu, ei pelkästään joogasta, vaan myös kivoista rannoistaan ja hyvästä intialaisesta ruoasta. Finnair aloittaa suorat lennot kohteeseen ensi marraskuussa.

– Finnair on ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka lentää Intian Goalle suoraan reittilennolla. Lennot alkavat marraskuussa. Lentoaika on noin kahdeksan tuntia, Järvinen kertoo.

Havanna, Kuuba

Havannaan Finnair aloittaa lennot joulukuussa, jolloin Kuuban pääkaupunkiin lennetään A350-koneella kaksi kertaa viikossa.

– Lento kestää vähän yli kymmenen tuntia. Havanna on todella kaunis ja sitä entisöidään nyt vanhaan muottiinsa. Odotettavissa on siirtomaa-ajan vanhoja hienoja taloja, kaunista luontoa, hienoja rantoja, salsamusiikkia ja jazzklubeja, Järvinen kertoo.

Juttua korjattu 26.1. klo 14.45. Lentoaika Goalle on noin kahdeksan tuntia, ei seitsemän.

Tiesitkö tätä uutuuskohteista?

Phu Quoc, Vietnam

Phu Quocin saari sijaitsee vain tunnin lentomatkan päästä Hồ Chí Minhin kaupungista. Pippureistaan ja kalakastikkeestaan kuuluisalla ”99 vuoren saarella” on pituutta alle 50 kilometriä. Saaren luonto koostuu hienohiekkaisista rannoista, kristallinkirkkaasta vedestä, jyrkistä vuorenrinteistä ja trooppisesta sademetsästä. Ei ole ihme, että Lonely Planet valitsi kohteen vastikään upeiden edullisten häälomakohteiden listalleen.

Puerto Vallarta, Meksiko

Meksikon suosittu turistikohde Puerto Vallarta tunnetaan ihanista rannoistaan ja Sierra Madren vuoristosta. Vesiurheilulajit ovat Pueto Vallartan valttikortti. Suojaisalla lahdella käytännössä kaikkien vesilajien harrastaminen onnistuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?