Suosikkikohde Dubrovnikissa on jo liikaa turisteja – ”Liian vaarallista” - Matkat - Ilta-Sanomat

Suosikkikohde Dubrovnikissa on jo liikaa turisteja – ”Liian vaarallista”

Dubrovnikin vanhaankaupunkiin on asennettu turvakamerat.

Dubrovnikin vanhakaupunki täyttyy turisteista. Kohteeseen asennetaan turvakamerat laskemaan ihmismäärää.

25.1.2017 11:02

Kroatian eteläkärjessä sijaitsevasta Dubrovnikista on tullut yksi Euroopan suosituimmista turistikohteista. Kaupungin historialliset näkymät, upeat barokkikirkot ja Adrianmeren läheisyys houkuttelevat paikalle matkailijoita erityisesti kesäisin.

Täynnä on etenkin Dubrovnikin vanhakaupunki, joka on myös Unescon maailmanperintökohde. Turistitulvien pelätäänkin nyt vahingoittavan arvokasta kaupunkikuvaa. Siksi vanhankaupungin viidelle sisäänkäynnille on asetettu turvakamerat, jotka laskevat, kuinka paljon ihmisiä porteista astuu päivän aikana sisään.

– On arvioitu, että yli 8000 henkilön määrä vanhassakaupungissa on liian vaarallista, kaupungin pormestari Andro Vlahušić kommentoi.

Dubrovnikin vanhakaupunki on ollut Unescon maailmanperintölistalla vuodesta 1979.

Asiasta kirjoittavat Condé Nast Traveler ja Lonely Planet.

8000 ihmisen turvallisuusraja tarkoittaa ihmisten samanaikaista oleskelua vanhassakaupungissa. Siksi kaupunki onkin asettamassa hidastuksia portille, jos turistien määrä ylittää 6000 henkilöä. Jos ihmisten määrä ylittää 8000 henkeä, sisään vanhaankaupunkiin ei pääse lainkaan.

Roomaan suoja-alue

Dubrovnik ei ole ainut turistikohde, joka yrittää rajoittaa turistien määrää.

Huonosti käyttäytyvät turistit ovat aiheuttaneet harmia Roomassa.

Rooman päättäjät suunnittelevat Colosseumin ympäröimistä alueella, jonne turistit eivät pääse. Suoja-alue olisi käytössä Colosseumin aukioloaikojen jälkeen. Sen tarkoituksena on estää luvattomat tunkeutujat, jotka yrittävät murtautua historialliseen kohteeseen yöaikaan.

Myös Venetsiassa ja Barcelonassa paikallisten mitta alkaa täyttyä. Lue täältä, missä kymmenessä kohteessa turisteille kaavaillaan rajoituksia!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?