Lämpöä ja pehmeää hiekkaa – parhaat kohteet kahdelle pikkubudjetilla

Pienelläkin budjetilla pääsee upeisiin paikkoihin.

Matkusta Puerto Ricoon toukokuussa, Lonely Planet ehdottaa. Hinnat ovat silloin jo edullisemmat, mutta hurrikaanikausi ei ole vielä alkanut.

18.1.2017 19:05

Lonely Planet kertoo, minne romantiikannälkäisen kannattaa maailmalla matkustaa, kun rahaa ei ole käytettäväksi suuria summia.

Marokko

Arabian eksotiikkaa, hyväntuoksuisia mausteita ja ihanan huokeat hinnat! Marokko on trendikäs matkakohde, joka sopii myös pienelle budjetille.

Marrakeshin, Fezin ja Essaouiran medinat, eli vanhatkaupungit edullisine kahviloineen sekä soukit eli markkinapaikat tarjoavat turistille ostoksia ja silmänruokaa. Esillä on kaikkea aina matoista jalkineisiin.

Intia

Intian hintataso on noussut, mutta se on edelleen hämmästyttävän halpa.

Intian hintataso on viime aikoina noussut, mutta se on silti ällistyttävän halpa matkustusmaa. Ykkösluokassa matkustaminen India Railin junalla Delhistä Udaipuriin maksaa alle 20 euroa ja kakkosluokassa alle 10 euroa.

Vietnam

Vietnam tunnetaan katuruokataivaana, jossa voi syödä alle 10 eurolla päivässä kuin kuningas. Kokeile jotakin kaupungin erikoisuutta: possua ja riisiä sisältävää bun cha:ta tai chow a bánh mì -patonkia.

Halong Bayn risteily tai visiitti kauniilla Phu Quocin saarella eivät nekään maksa paljon.

Visiitti kauniilla Phu Quocin saarella ei maksa paljon.

Portugali

Portugalissa on varaa istua kahviloissa vähän kalliimmissakin paikoissa. Espresso maksaa yleensä alle euron ja oluen saa kahdella eurolla, Lonely Planet kertoo. Huomaat pian tilaavasi lisää pastel de nata -leivoksia. Herkut tunnetaan Portugalin erikoisuuksina.

Indonesia

Indonesia on edullinen ja erittäin kaunis matkailumaa.

Indonesia on edullinen matkailumaa. Huoneen saa vuokrattua alle 25 eurolla. Kauniit rannat, putiikkihotellit, Ubudin kulttuuritarjonta ja surffaaminen odottavat. Maassa on myös saaria, joista valita, sillä niitä on Indonesiassa yli 17 000.

Honduras

Väli-Amerikassa sijaitseva Honduras on Keski-Amerikkaan haluavan matkailijan budjettivalinta. Maasta löytyy helposti edullisia majoituskohteita ja ruokaa. Honduras on myös yksi edullisimmista paikoista sukelluksen opetteluun.

Hondurasissa on nähtävää historiaa ja luontoa rakastaville.

Lähde Utilan valkoisille hiekkarannoille tai rentoudu Cayos Cochinosin saarilla. Historianystävät viihtyvät Copánin esikolumbiaanisessa mayakaupungissa ja luonnonystävillä on nähtävää Pico Boniton kansallispuistossa.

Kambodža

Kambodža on yhdistelmä maailmankuuluja matkakohteita ja kukkaroystävällistä matkailua. Viikon kierros Angor Watin temppelialueella maksaa alle 60 euroa. Summa ei ole suuri, mutta se on iso verrattuna maan muuhun matkailutarjontaan. Majoitus on edullista ja vatsan saa täyteen menettämättä rahojaan. Oluen saa eurolla ja lounaan kahdella.

Bulgaria

Bulgaria on edullinen matkakohde vuodenajasta riippumatta. Pääkaupunki Sofia tarjoaa nähtävää kaupunkimatkailusta pitäville ja Mustalla merellä on pehmeää hiekkaa ja halpaa olutta rennommasta menosta pitäville. Talvella Bulgariassa voi myös lasketella. Kokeile Banskon tai Borovetsin rinteitä.

Puerto Rico

Puerto Ricoon kannattaa matkustaa toukokuussa.

Latinalaisamerikkalainen Puerto Rico on Karibian edullisin. Jos haluat säästää pidemmän pennin, lähde matkaan toukokuussa. Kesäkuusta marraskuuhun Puerto Ricossa on hurrikaanikausi, minkä takia hinnat ovat edullisempia. Toukokuussa kausi ei vielä ole alkanut, mutta hinnat ovat silti 40 prosenttia edullisempia kuin kiihkeimpänä turistikautena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?