Talvilomamatkat myyty kohta loppuun – näihin kohteisiin pääsee vielä

Suomalaisten talvilomasuosikki on edelleen Kanariansaaret, matkanjärjestäjät kertovat.

Kanariansaaret on tänäkin vuonna suomalaisten suosikkikohde. Etenkin perheitä miellyttävät Kanariansaarten turvallisuus ja kohtuullinen lentomatka.

18.1.2017 7:14

Ikisuosikin rinnalle on tullut myös muita lempikohteita, esimerkiksi luksuksestaan tunnettu Dubai.

Aurinkomatkojen Annina Metsolan mukaan suosikeissa vetoavat tietyt asiat: suhteellisen lyhyt lentomatka, hyvät harrastusmahdollisuudet ja aurinko.

Aurinko, lyhyt lentomatka ja hyvät harrastusmahdollisuudet painavat talvilomamatkan valinnassa.

TUI Finlandin maajohtaja Tiina Sirenin mukaan Kanariansaaret on nyt suosionsa huipulla.

– Tarjonta siellä on monipuolinen ja monet asiakkaat – etenkin perheet – kokevat Kanariansaaret vaihtelevissa maailmantilanteissa turvalliseksi matkakohteeksi, Siren kertoo.

Luonto Madeiran valtti

Turvallisuus, aurinkovarmuus ja siisteys viehättävät myös Dubaissa. Talvilomasuosikki Madeiran viehätys perustuu sen sijaan luontoon ja kauniisiin maisemiin.

– Kyseessä on hieman erilainen talvilomasuosikki, sillä se ei ole varsinainen rantakohde. Hotelleissa on tosin uima-altaat, joten auringon ottaminen sujuu sielläkin, Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowsk kertoo.

Madeira on hieman erilainen talvilomasuosikki, sillä kyseessä ei ole varsinainen rantakohde.

Kaukokohteisiin matkustetaan kyllä talvilomallakin, mutta Sirenin mukaan kauemmas halutaan useimmiten kahdeksi viikoksi, mihin talviloma on liian lyhyt.

Kaukokohteista suosituin on Thaimaa, jonne matkustetaan Aurinkomatkojen Metsolan mukaan erityisesti hyvien harrastusmahdollisuuksien, kuten sukeltamisen ja snorklauksen, perässä.

– Ystävälliset ihmiset, edullinen hintataso ja kauniit rannat viehättävät myös.

Thaimaa houkuttaa hyvillä harrastusmahdollisuuksillaan.

Viikko 8 varattu melkein loppuun

Tämän vuoden vilkkain talvilomaviikko, viikko 8, on matkanjärjestäjien mukaan jo melkein varattu loppuun. Ruuhkaa on etenkin suosikkikohde Kanariansaarilla.

– Nyt viimeistään kannattaa pitää kiirettä matkavarauksen kanssa, jotta varmistaa omia toiveita vastaavan sopivan hotellin, Siren sanoo.

Aurinkomatkojen Metsolan mukaan talven matkojen kysyntä on tällä hetkellä ennätyskorkealla. Ensimmäisen talvilomaviikon matkoja on myyty kymmenen prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Joitakin matkoja kuitenkin löytyy, etenkin jos on valmis lähtemään muulloin kuin viikonloppuna ja on avoin majoituksen suhteen, Pucilowski mainitsee.

Talvilomaviikoilla 9 ja 10 jo helpottaa. Silloin matkan saa varattua huomattavasti helpommin. Tilaa on yhä.

Yllä olevassa taulukossa kohteita, joihin pääsee vielä talvilomalle. Taulukossa myös esimerkkihinnat nelihenkiselle perheelle. Jos taulukko ei näy, katso se täältä!

Suomalaisten talvilomasuosikit

• Kanariansaaret

• Thaimaa

• Madeira

• Arabiemiirikunnat

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?