Näin löydät täydellisen majapaikan matkallesi – viisi tähteä ei ole unelmahotellin tae

Julkaistu:

Hotelli
Unelmien hotelli ei löydy helposti. Listasimme vinkit sen löytämiseen.
Moni aloittaa loman suunnittelun hotellin valinnasta. Tärkeimpiä kriteereitä ovat useimmiten hinta ja sijainti, jotka ovat liki aina tiiviisti kytköksissä. Keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli on useimmiten kalliimpi kuin syrjäinen majapaikka, vaikka huone ensin mainitussa ei olisikaan järin hääppöinen. Hintaa ei kuitenkaan kannata koskaan tuijottaa sokeasti. Jos suurin osa lomasta sujuu bussilla tai metrolla majapaikkaan sukkulointiin, tuli säästettyä väärässä paikassa. Loman arvokkain asia on kuitenkin oma vapaa-aikasi. Rahaa voi palaa yllättävän paljon esimerkiksi takseihin.

Varaussivustojen hintoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota myös lisäpalveluiden maksuttomuuteen. Jos hotelli on halpa, mutta esimerkiksi internetyhteys maksaa, laskuun voi tulla melkoinen lisäsumma. Usein internetpaketit ovat hinnoiteltu kiinteästi päivä- tai viikkokohtaisesti, mutta toisinaan mittari voi raksuttaa minuuttien mukaan. Esimerkiksi Ranska ei ole tunnettu mainioista internetyhteyksistään. Voit toki mennä myös nettikahvilaan päivittäin, mutta se rajoittaa ajankäyttöäsi ja vaatii lunastamaan ainakin cappuccino-kupillisen tai smoothie-mukillisen.


Säästä aamiaisesta

Moni kyttää ilmaista aamiaista silmä kovana hakusivustoja selatessaan, ja aamutuimaan sudennälkää potevalle noutopöytäaamiainen onkin mainio tapa startata päivä. Mikäli kuitenkin tiedät, että sinulle riittää kuppi teetä ja jogurtti, ei jättiaamiaisesta kannata maksaa. Halvemmalla saat eväät lähikaupasta tai kulmakahvilasta.


Haaveiletko messevän massiivisesta hotellikompleksista, jonka katon alle on koottu kaikki mahdolliset palvelut: ravintoloita, ostoskeskus, uima-allas ja hulppea spa? Vai onko mieleesi ennemminkin yksilöllinen pikkuhotelli, jonka huoneista löytyy antiikkimööpeleitä ja jonka aamiainen räätälöidään joka aamu juuri sinun tarpeidesi mukaan? Mieti tyylilajia ennen kuin aloitat hotellijahdin netissä. Pohdi myös, miten hyvin se sopii kohteesi elämänmenoon.

Euroopan seesteisissä pikkukaupungeissa, jossa kadut hiljenevät pimeän laskeutuessa, soma pikku perhehotelli on loistava löytö. Sen sijaan Aasian väkivilinää kuhiseviin metropoleihin sen mittakaava ei välttämättä sovi. Vilkkaan liikenteen vuoksi unet jättihotellin kymmenennessä kerroksessa ovat takuuvarmat, kun taas lähellä katutasoa pystyt hädin tuskin ummistamaan silmiäsi liikenteen hälyn vuoksi.

Seuraa vertaisarvioita

Kansainvälisen tähtiluokituksen avulla voi saada käsityksen majapaikan palveluista. Esimerkiksi viiden tähden hotellissa on takuuvarmasti ravintola ja concierge-palvelut, joiden avulla voit varata vaikkapa kaupunkikiertoajelun tai ravintolapöydän. Viisi tähteä ei kuitenkaan ole unohtumattoman unelmahotellin tae. Monet vanhoihin palatseihin tai luostareihin rakennetut luksushotellit voivat hivellä aistejasi niin sisustuksen kuin sydämellisen palvelunsakin suhteen, mutta ne jättäytyvät silti tähtiluokituksesta pois. Syynä on usein pieni koko. Kun huoneita on vain kourallinen, ei esimerkiksi viiden tähden vaatimaa illallisravintolaa kannata pyörittää. Muista tämä, kun syötät hotellinvaraushakukoneeseen kriteerejäsi.


Netistä kannattaa surffailla myös hotellin käyttäjäarvioita niin varaussivustojen kuin Tripadvisorin kaltaisten matkaajayhteisöjenkin kautta. Joskus niiden avulla paljastuu ratkaisevaa tietoa, jota hotelli ei koskaan kuuluta omilla kotisivuillaan tai varauspalveluissa. Jos esimerkiksi naapuritontille nakutellaan uutta lomahotellia, ei silmä lepää maisemassa ja kiviporan ääni voi riuhtaista sinut höyhensaarilta hereille jo kukonlaulun aikaan.

Mieti mitä todella haluat

Hakupalveluissa ja verkkoyhteisössä pystyy onneksi näkemään, millaisessa elämäntilanteessa oleva kirjoittaja on arvostelun rustannut. Siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Stressihormonihyökyä pakeneva aikuinen pariskunta kun useimmiten etsii hyvin erilaisia asioita kuin vaikkapa lapsiperhe. Kun ensiksi mainituille arvokasta ovat hiljaisuus ja rauha, merkitsee jälkimmäisille hyvä uima-allas, huolella rakennettu leikkialue, jääkaappi eväitä varten hotellihuoneessa ja syöttötuoli aamiaisravintolassa enemmän.


Olennaista ovat myös hotellille ennen saapumistasi lähettämäsi toiveet. Jo varauspalveluissa voit pyytää esimerkiksi hiljaista huonetta, mutta varmuuden vuoksi voi olla hyvä lähettää vielä hotelliin sähköpostia ja varmistaa asia. Jos pyydät huonetta ylimmästä kerroksesta mahtavilla näköaloilla tai kylpyammeellista huonetta, hotelli voi ehdottaa sinulle huoneluokan korotusta maksua vastaan. Usein nimittäin parhaat näköalat on varattu paremmin varustelluille huoneille. Ennen kuin vastaat tuohtuneena kieltävästi, mieti hetki. Mikäli aiot kiitää kaupungilla aamusta iltaan ihmettelemässä nähtävyyksiä, huoneluokan korotus on useimmiten turha. Jos kuitenkin suunnitelmissasi on istua kirja kädessäsi parvekkeella, voi muutaman kympin satsaaminen merinäköalaan kannattaa.

3 vinkkiä varaamiseen

1. Vertaile! Esimerkiksi Trivago mahdollistaa eri varauspalveluiden vertailun. Erot hinnoissa ja oheispalveluissa ovat yllättävän suuria.

2. Tutki käyttäjäarvioita. Ainoastaan niistä voit kuulla peltipyyhkeistä tai haisevista viemäreistä. Kavahda kuitenkin liian mustamaalaavia arvioita, sillä joissakin maissa matkailubisneksessä turvaudutaan likaiseen peliin kilpailijaa mollatessa.

3. Ole rohkeasti yhteydessä valitsemaasi hotelliin ja esitä lisäkysymyksiä. Näin pääset pakkaamisessakin helpommalla. Esimerkiksi kylpylähotelliin on turha raahata tilaa vievää froteetakkia, jos olet varmistunut sen odottavan jo huoneessasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt