Rita Tainola selviää reissusta kuin reissusta pelkällä käsimatkatavaralla – tarkka pakkausrutiini auttaa - Matkat - Ilta-Sanomat

Rita Tainola selviää reissusta kuin reissusta pelkällä käsimatkatavaralla – tarkka pakkausrutiini auttaa

Kuvituskuva
Julkaistu: 30.11.2016 14:39

Erikoistoimittaja Rita Tainola matkustaa työssään ja vapaa-aikanaan paljon, mutta ei ota reissuilleen mukaansa kuin käsimatkatavaran.

Olen jo vuosikausien ajan pärjännyt reissuilla pelkän käsilaukun ja käsipakaasin turvin.

Minulla ei ole myöskään paperisia ostoskasseja tai muita nyssyköitä. Silti pystyn matkustamaan pidemmänkin reissun pelkän käsipakaasin kanssa.

Miten se on mahdollista?

Kirjoitan kotona ennen pakkaamista listan, mitä tarvitsen esimerkiksi kolmen viikon Thaimaan matkalle mukaan. Sitten otan vaatteet ja tavarat esille ja kokoan ne samaan paikkaan. Ryhdyn pakkaamaan ja yhtäkkiä huomaan, että oikeastaan en tarvitsekaan jotakin kesämekkoa tai puuvillahousuja.

”Kirjoitan kotona ennen pakkaamista listan, mitä tarvitsen esimerkiksi kolmen viikon Thaimaan matkalle mukaan”, Rita Tainola kertoo.

”Kirjoitan kotona ennen pakkaamista listan, mitä tarvitsen esimerkiksi kolmen viikon Thaimaan matkalle mukaan”, Rita Tainola kertoo.

Valitsen myös asuja, jotka eivät kovasti rypisty. Jos ne rypistyvät, niin nykyisin hotellihuoneissa on silityslaudat ja -raudat. Koska en edes golfaa, niin pärjään hyvin niiden vaatteiden kanssa, jotka valitsen.

Miten pakkaan?

Laitan kengät eri pusseihin ja käsipakaasin laitoja vasten. Näin ne vievät vähän tilaa. Myös kevyet lenkkikengät mahtuvat mukaan. Kenkien sisään voi laittaa vaikka hiusharjan ja muuta pientä. Ohuet kesämekot ja muut vaatteet pyöritän nytyiksi, minkä jälkeen asettelen laukkuun kesäpaidat ja -housut. Yhtäkkiä huomaan, että vielä mahtuu ja otan yhden mekon. Matkalla huomaan, etten oikeastaan tarvinnutkaan kaikkea.

”Ohuet kesämekot ja muut vaatteet pyöritän rulliksi laukun laidoille, jonka jälkeen asettelen laukkuun kesäpaidat ja -housut”, Tainola kertoo.

”Ohuet kesämekot ja muut vaatteet pyöritän rulliksi laukun laidoille, jonka jälkeen asettelen laukkuun kesäpaidat ja -housut”, Tainola kertoo.

Mielestäni reissuilla ei tarvitse vaatteilla koreilla, jos ei ole virallista ohjelmaa. Jos on, en siltikään ota kuin käsimatkatavaran.

Lähden sitten vaikkapa New Yorkiin tai Australiaan, pärjään käsipakaasilla. En oikeasti tarvitse reissussa niin paljon mukaani. Ja hotelleissa voi aina pesettää vaatteita.

Entä ne nesteet?

Ette usko, mutta nappaan naistenlehtien välistä näyterasvoja. Niitä kun kerää tarpeeksi, pärjää hyvin pidemmälläkin reissulla. Kosmetiikka- ja hajuvesifirmat tekevät nykyään alle 100 millin tuotepakkauksia. Joten siinäkään ei tule ongelmaa.

Ja mikä tässä on mahtavinta?

Kohdemaahan saapuessa ei tarvitse odotella matkalaukkuja.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta