National Geographic hehkuttaa Suomea matkailukohteena - Matkat - Ilta-Sanomat

National Geographic hehkuttaa Suomea matkailukohteena

Arvostettu matkailualan julkaisu on nostanut Suomen yhdeksi vuoden 2017 suositelluista matkakohteista.

Kittilän Levin kaltaiset karut mutta kauniit maisemat ovat National Geographicin mukaan omiaan houkuttelemaan hiljaisuutta etsiviä matkailijoita.­

18.11.2016 2:05

National Geographic on julkaissut verkossa listauksen suositeltavista matkakohteista tulevalle vuodelle.

Listauksessa kohteita on jaoteltu erilaisten kategorioiden alle riippuen siitä, mikä erityisesti matkailijaa kiinnostaa.

Mukaan on päässyt myös Suomi. National Geographic on nostanut Suomen esille kauneimpien ja houkuttelevimpien luontokohteiden joukossa.

Maisema aamun sarastaessa Kittilässä.­

Artikkelin mukaan Suomen monipuolinen luonto, johon kuuluuvat hyvin hoidetut ja tarkoin suojellut kansallispuistot, Lapin jäiset ja kauniit maisemat sekä rauhallinen saaristoalue tarjovat rauhaa ja hiljaisuutta arvostavalle matkailijalle paljon mahdollisuuksia.

Suomessa on mahdollista nähdä revontulia 200 yön aikana vuodessa.­

– Mikäli vaikeneminen on kultaa, emosuoni löytyy Suomen valtion omistamilta luonnonsuojelualueilta. Läheltä Pohjoista napapiiriä Lapista (jossa on mahdollista nähdä revontulia 200 yönä vuoden aikana) Suomen saaristoon, joka käsittää 20 000 saarta aina maan eteläisen kärjen kivikkoisille rannoille saakka, artikkelissa ylistetään.

Suomi on National Geographicin mukaan paikka, jossa matkailijan on syytä unohtaa hetkeksi kaikkien elektronisten laitteiden, kuten tablettien ja älypuhelimien, käyttö ja nauttia sen sijaan liikunnasta kauniiden maisemien keskellä.

Hossan retkeilyalueesta tulee National Geographicin artikkelin mukaan Suomen 40:s kansallispuisto.­

– Suomen 40 kansallispuistoa, 12 erämaa-aluetta ja kuusi kansallista retkeilyaluetta ovat turvapaikkoja hiljaisuuden etsijöille. Ei ole mikään ihme, että suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään vuonna 2017 neljän valtakunnallisen Suomen luontopäivän siivittäminä ja nimeällä Hossan retkeilyalueen uudeksi kansallspuistoksi, joka on jo maan 40:s.

Karusta mutta kauniista luonnostaan tunnettu Lappi saa artikkelissa erityismaininnan. Revontulien lisäksi Lapissa voi National Geographicin mukaan harrastaa muun muassa poroajelua ja lumikengillä vaeltamista Lapin koskettoman tundran, metsien ja tuntureiden keskellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?