Kurkista Helsingin korkeimman hotellin kattouima-altaalle - Matkat - Ilta-Sanomat

Kurkista Helsingin korkeimman hotellin kattouima-altaalle

Julkaistu: 26.10.2016 14:02

Miltä kuulostaisi uida Helsingin kattojen yllä, kun alla on vain merta ja taivaalta sataa lunta päälle?

17. lokakuuta Helsingin Jätkäsaareen avattu Clarion Hotel Helsinki kohoaa 78 metrin korkeuteen. Toisen tornin huipulla on kattouima-allas ja aurinkoterassi, joiden yllä ei ole lainkaan kattoa. Kun IS kävi tutustumassa tiloihin synkkänä syysaamuna, kylmä tuli nopeasti. Viimaa pakoon pääsee aamuisin ja iltaisin saunaan.

– Uima-altaassa on oikeasti lämmintä. Siellä on 26 astetta ja kiva ja lämmin tunnelma, hotellinjohtaja Inari Lehtinen vakuuttaa.

Ja kun oikein kylmä tulee, Lehtinen selittää, että altaan lämpöä säädetään korkeammaksi.

Uima-altaan erikoisuutena on kieleke, jonka lattiasta näkyy suoraan alas maahan.

Aurinkoterassi pääsee oikeuksiinsa keväällä ja kesällä.

Nordic Choice Hotels -ketjuun kuuluvassa Clarion-hotellissa on 425 hotellihuonetta, jotka on sisustettu suomalaisella ja eurooppalaisella huippudesignilla. Yhteistyökumppanina on Artek. Esimerkiksi 611-tuolin satulatyöversioita on hotellissa 340.

Clarion-hotellin pääsuunnittelija on arkkitehti Aki Davidsson.

– Tämä on hyvin moderni ja selkeälinjainen ja kestää varmasti aikaa. En pyri ratsastamaan tämän hetken tyylien aallonharjalla, vaan suunnittelun lähtökohta on se, että kestää aikaa, Davidsson selittää.

Sky Barin yhteydessä oleva Ulappa-kokoustila.

Hotellinjohtaja kiittelee yleisilmettä.

– Olemme saaneet paljon suomalaista ihanaa designia sekoitettuna kansainvälisyyteen. Meillä on Sami Lukkarisen pikselitaulut ja Artekia ja Lounge chaireja (Vitra). Minusta tämä on hyvin tyylikäs kokonaisuus, Lehtinen kuvailee.

Hotellista on haluttu tehdä valoisa ja avoin.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen avasi hotellin virallisesti Lehtisen sekä Clarion Hotelsien senior vice presidentin Henrik Berghultin kanssa Sky Barissa maanantaina.

Inari Lehtinen, Jussi Pajunen ja Henrik Berghult avasivat hotellin virallisesti maanantaina.

Kaupunginjohtajan mukaan Clarion-hotelli tuo kaivattua lisäystä Helsingin hotelli- ja kongressitarjontaan. Hotelli sijaitsee Jätkäsaaressa, joka tarjoaa pian runsaasti työpaikkoja ja palveluita.

Hän kehui hotellin näköalaikkunoista näkyvän kaikki Helsingin peruselementit merellisyydestä kaupunkimaisemaan ja luontoon.

Sky Barista näkyy kauas.

Koko hotellikierros IS:n Facebook-livenä:

Hotellin takana on Nordic Choice -ketjun omistaja norjalaismiljardööri Petter Stordalen, joka haaveili alun perin hotellista Katajanokalla. Viranomaiset eivät antaneet hotellille lupaa ydinkeskustaan.

– Olen jo kauan halunnut hotelleja Helsingin alueelle. Jätkäsaaren Clarion on lippulaivamme. Kiitänkin viranomaisia siitä, että he päätyivät lopulta tähän paikkaan. Olemme palkanneet paljon ihmisiä, ja näin kiitän osaltani Helsinkiä, hän kertoi IS:lle syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?