Maailman vaarallisin peto Korkeasaaressa - katso viikonlopun kuvat ja videot!

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

ELÄIN
Homo sapiens Lauri saapui Korkeasaaren vanhaan Karhulinnaan perjantaina kello 10. Samaan aikaan aukesivat Korkeasaaren portit.
Lauri viettää 1900-luvun alussa rakennetussa karhuhäkissä kolme päivää.

Osallistua voit myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #maailmanvaarallisin. Suorissa videolähetyksissä käsittelemme yleisöltä tulleita kysymyksiä ja ajatuksia.

Viikonlopun aikana selviää, millaisia tuntemuksia toisen ihmisen katsominen eläimenä, kaltereiden ulkopuolelta herättää. Lauri kertoo huomioitaan häkin sisäpuolelta.

Seuraa suoria lähetyksiä perjantaista sunnuntaihin kello 11, 14.30 ja 18. Lähetyksissä paikalla oleva yleisö saa kysellä ja jutella Laurin kanssa. Päivitämme tähän artikkeliin Laurin tunnelmia, juttuja ja kuvia koko viikonlopun ajan.

Artikkelin yläpuolella on sunnuntain kello 18 suoran tallenne.

Kello 19.40

Ura Homo sapiensina vanhassa karhulinnassa on lopussa.

Ihmisiä on kiinnostanut, millainen kokonaiskuva on jäänyt ja kysyvät aiempaa enemmin siitä, millainen projekti on ollut. Samat tutut kysymykset toistuvat uusien rinnalla tietysti jatkuvasti.Loppusuora etenee tietysti aina hitaasti. Kesken pakkauksen häkin eteen ilmestyi vielä muutama ihminen seuraamaan aikataulun mukaista ruokailua. Söin lopulta vain ruisleivän ja kerroin lyhyesti syömisestäni. Useat perheet päätyivät häkin luo uudestaan kierrettyään saaren.

Katsottuna oleminen ja jatkuva sosiaalisten tilanteiden ryöppy sekä toisaalta iltojen yksinäisyys vetivät ihmeellisesti mukaansa. Tieto siitä, että joku on tullut varta vasten häkin eteen saa tsemppaamaan normaalia enemmän.

Yöllinen eläintarha taas äänimaisemineen on aivan oma maailmansa. Ja sitä tulee varmasti jopa ikävä.

Kello 19.20 Menossa Laurin viimeinen tunti Korkesaaressa.Kello 18.40 Päivän ja viikonlopun viimeinen suora on ohi. Kiitos kaikille katsojille ja paikalla käyneille katselijoille.

Kello 16.00

Edellisen suoran lopuksi Laurille tuotiin Korkeasaaren puolesta lajityypillinen ateria.


Annoksessa oli noin kolmannes lihaa, näin on myös karhujen annoksissa.


Laurin lounashetki keräsi paikalle runsaasti katselijoita.

Aterian jälkeen on helppo hymyillä.Lounaan jälkeen Lauri kaipasi liikuntaa. Karhulinnan kalterit tarjosivat kiipeilyyn hyvät puitteet.Kello 15.00

Päivän toinen suora on ohi. Pahoittelut alun teknisistä ongelmista.

Katso tallenne."Miten ihminen voi olla häkissä?" Tällä lausahduksella käynnistyi kolmas häkkipäivä.Nyt moni tietää jo näkevänsä häkissä ihmisen, joten kaltereiden eteen tullaan valmiiden kysymysten kanssa.

Osa kävijöistä on viettänyt häkin edessä pitkiäkin aikoja. Lapset ovat innoissaan ja hämmentyneitä.Kello 13.15

Päivän ensimmäisessä suorassa lähetyksessä vierailivat Mia ja Marja. Marja ihmetteli kovasti Laurin sijoituspaikkaa.

- Outoa, että ihminen piti laittaa häkkiin. Eikö sitä voinnut vangita verkkoon, Marja hämmästelee hersyvästi nauraen.

Katso video:Kello 13.00

Ihmisen ruokinta-aika. Korkeasaaren opas Nora kertoo ihmisrodun historiasta.Kello 11.30

Päivän ensimmäinen suora on ohi. Katso tallenne.


Ennen lähetystä Lauri nautti kuivakalaa Saarenmaalta, eli kuivattua särkeä.


Kello 10.00

Portit ovat avautuneet, pedon kolmas työpäivä alkaa.Kello 9:05

Peto on ulkona. Lauri on astunut teltasta ulos valmistautumaan uuteen päivään. Korkeasaaren portit avautuvat kello 10 ja päivän ensimmäinen suora on kello 11. Seuraa päivän tapahtumia.Sunnuntai kello 8.15

Eilinen pitkä päivä painoi illalla sen verran, että tipahdin aika helposti ja nukuin suoraan sanottuna suhteellisen hyvät yöunet.Olen ennenkin pudonnut teltassa todella syvään uneen, ja herääminen on ollut selvästi tavallista vaikeampaa. Nyt kävi, ehkä onneksi, juuri niin.Tämä on ollut aika poikkeuksellinen viikko.Iltatunnelmia kello 20.50

Ilta alkaa saapua häkkiin.

Päivän aikana häkin luona on käynyt satoja ihmisiä. Sana on selvästi kiirinyt, ja monella on ollut jo saapuessaan tärkeimmät kysymykset mielessä.Lauantai-illan kunniaksi tilattu pizza antoi sopivasti lisävirtaa illan loppumetreille.Urosleijonan karjunta muistutti taas siitä, että portit ovat sulkeutumassa. Karjunta on jatkunut kovalla tahdilla jo pari tuntia.

Virittelin riippumaton valmiiksi, kun oli hetki aikaa. En tosin ehtinyt makoilla kovinkaan paljon. Kysymyksiä tuli kolmesta suunnasta.Homo sapiensille on tullut myös lahjoja. Lisäksi häkkiin on lentänyt keksejä, banaaneja, karkkia ja voinsilmäpulla. Olen syönyt osan, vaikka eläimiä ei saisi ruokkia. Ruokaohjelman laatiminen on Korkeasaaren henkilökunnan hommaa.Kello 19.45

Päivän viimeisiä vieraita käy katsomassa Lauria.Kello 18:35


Lauantain viimeinen suora on takana. Katso tallenne.


Lähetyksessä nautittin pizzaa ja kuultiin eläinten ruokinnasta. Video on tulossa myöhemmin. Sitä ennen, katso kuinka tyytyväisiä Laurin äiti ja sisko olivat hänen sijoituspaikastaan.


Kello 17.30

Kuvaaja Marko Sorsa (häkin ulkopuolella) ja Lauri valmistautuvat kello 18 suoraan lähetykseen.Kello 16.45

Ihmisen ihmettelijöitä riittää. Lauri kiinnostaa etenkin perheen pienimpiä.Kello 15.15

Päivän toinen suora on ohi. Katso tallenne.


Laurin yllätykseksi paikalle saapuivat äiti ja sisko. Molemmat pitivät Laurin häkissä oloa hyvä ajatuksena, etenkin näin lauantaina jolloin Laurilla on tapana rientää yöelämän pariin.


Kello 13.40

Lauantai on selvästi vilkas päivä. Aamupäivän rauhallinen meininki on vaihtunut jatkuvaan ihmisvirtaan.

Äsken yksi lapsi piti lähes kiskoa irti kaltereista. Piti oikein vakuuttaa, että pärjään kyllä ja huijata, että menen päiväunille. Eräs poika ei ensin uskonut eläimeksi ja vertasi sitten riikinkukkoon. Moni on menossa katsomaan tiikereiden ruokintaa ja kuulemma amurintiikerinpennutkin ovat olleet esillä.


Tässä vaiheessa viikonloppua kahvitarpeet alkavat loppua, mutta onneksi on sentään KUUSI lahjaksi saatua palloa. Nyt ei tule tylsää ja saa vähän liikkuakin. Video palloista klo 13 päivityksen yhteydessä.


Hiiriä ei ole enää näkynyt, kun siirsin ruokatarpeet piiloon telttaan. Aamulla oli hetken aikaa väsynyt olo kaikista vierailuista, mutta parin ensimmäisen porukan jälkeen juttua on riittänyt kaikkien kanssa.

Juuri äsken eräs turisti totesi: "En usko, että olet vaarallisempi kuin itikat."

Kello 13.00

Lauri pyysi eilen suorassa lähetyksessä palloa viihdykkeeksi, ja pyyntöön vastattiin. Kiitos kävijöille! Kaikkiaan Lauri on saanut tähän mennessä kuusi palloa. Yksi palloista tuli Korkeasaaren henkilökunnalta, tai oikeastaan tiikereiltä. Pallossa näkyykin entisen omistajan hampaanjälkiä. Lauri pähkäileekin mitä peliä palloilla voisi pelata.


Kello 12.25

Kaunis ilma on innostanut vierailijat myös katsomaan ihmistä.

Kello 11.30

Päivän ensimmäinen suora on ohi. Katso tallenne.


Lauri kiitti saamistaan palloista, joita hän sai eilen kuusi kappaletta. Nyt Lauri yrittää keksiä jonkin pallopelin ajanvietteekseen. Lisää saa tuoda!Kello 10.30

Aamiainen syöty ja Korkeasaaren portit ovat auki - tervetuloa suoriin lähetyksiin ja paikanpäälle!Kello 9.50

Lauri valmistaa aamiaistaan. Päivän ensimmäinen suora alkaa klo 11, hyppää mukaan!Lauantai kello 7.55

Porttien suljettua ilta jatkui siivousoperaatiolla. Jatkuva kahvinkeitto oli noennut Trangia-astiat aika totaalisesti.

Sain myös lisää vettä häkkiin lauantaita varten. Ruokatarpeet oli siirrettävä häkkiin ensimmäisen hiiren löydettyä nämä.Siirryin aika nopeasti telttaan kirjoittamaan jutun päivän ajatuksista lehteen. Keskittyminen oli vaikeaa, koska ajatuksia oli paljon. Teltassa selailin sosiaalista mediaa ja katselin päivän aikana otettuja kuvia.

Yhdeksän jälkeen häkin luona vieraili vielä yksi eläintarhanhoitaja kierroksellaan, mikä piristi muuten rauhallista iltaa. Kissapedot karjuivat taustalla.

Nukahdin yllättävän helposti jo joskus puoli yhdeltätoista ja näin jännittävää unta villistä koirasta, jota kesytimme pillin avulla.

Havahduin jossain vaiheessa siihen, että jostakin kantautui ihmisten laulua. Erotin ainakin klassikot Katupoikien laulun ja Savanni nukahtaa. Mysteeriksi jäi, mistä laulu löysi tiensä teltan luo.

Heräsin ennen seitsemää odotetusti Amazonin lintujen lauluun ja rääkymiseen. Puhelin oli täynnä viestejä tutuilta, mikä piristi viileässä teltassa.

Tästä se lähtee. Päivä numero kaksi!Kello 20.25

Aasianleijonat heräsivät hetki sitten ja johdattelevat karjunnalla vähitellen kohti myöhäisiltaa ja yötä.

Portit sulkeutuvat kello 20 ja siitä alkaa 14 tunnin osuus eristyksissä siihen saakka, kunnes portit taas aukeavat.

Viimeiset vieraat ovat eksyneet häkin luo kierroksen päätteeksi. Äsken vanhaan karhulinnaan löysi tiensä toinenkin Korkeasaaren asukas. Pöydän alla piileskellyt hiiri yritti sisukkaasti varastaa leipäpussin, mutta ihminen vei voiton. Paikalla ollut pikkutyttö näki hiiren ja huusi "hiiri!"Päivä on ollut pitkä ja vähitellen tuntuu jo luontevalta siirtyä telttaan piiloon lepäilemään. Jatkuvasti havahtuu siihen, että joku katselee kaltereiden ulkopuolelta. Viimeiset kävijät luulivat koko hommaa vitsiksi. Päivään on mahtunut kieltämättä koomisiakin tilanteita. Olen silitellyt pehmoleijonaa ja karjunut kilpaa lasten kanssa. Ja se kaikki on pelkästään hienoa.Kello 19.30

Ilta saapuu Karhulinnaan. On aika valmistautua tulevaan yöhön.


Kello 18.35

Päivän kolmas ja viimeinen suora on ohi.


Katso tallenne tästä.


Kello 17.50

Radio Helmi haastatteli Lauria, kuuntele tästä.Kello 15 - 16.30

Häkin luona kävi peräkkäin neljä isoa ryhmää. Juteltiin siitä, millainen eläin ihminen on.Korkeasaaren puolelta muistutettiin, että Homo sapienseja on vain vähän tarhattuina. Siksi Korkeasaaren ihminen on otettu kadulta, ja hän on liikkunut ennen häkkielämää pitkienkin matkojen päähän. Tästä näkökulmasta ihmistä voisi verrata lintuihin.Ravinto on iso osa Korkeasaaren ja muiden eläintarhojen arkea. Eläinlääkäri laatii hoitajien kanssa jokaiselle lajille ruokalistan, joka on terveellinen. Tavoitteena on, että ruoka olisi mahdollisimman luonnonmukaista. Homo sapiens Laurin lounas tuli seisovasta pöydästä häkin eteen.Teimme toimituksessa myös englanninkielisen videon Laurista häkissä.

English version: The most dangerous in Korkeasaari ZooKello 15.10

Suora lähetys päättyi. Lauri jatkaa iltapäivän viettoa Karhulinnassa. Menkää ihmeessä katsomaan ja tervehtimään!

Katso tallenne tästä.Kello 14.10

Ensimmäinen rauhallinen lukuhetki takana. Riippumatto oli kympin valinta häkkiin. Kuvaushommia ja kahvia. Kaikki puuhastelu tulee tarpeeseen. Pallo kelpaisi. Pian seuraavaan suoraan lähetykseen.


Kello 13:50

Tupatarkastus!Kello 13.35

Jos kello 11 tullut suora lähetys jäi näkemättä, katso se tästä. Lähetyksessä Lauri tapasi vierailijoita, esitteli häkkinsä ja keskusteli ihmisen roolista ja asemasta eläimenä. Ainakin tässä vaiheessa Lauri-ihminen vaikutti oloonsa hyvin tyytyväiseltä, jotain jäi kuitenkin kotiin.

Kello 12.50

Aamulla Korkeasaaren sillalla iski ensimmäisen kerran kunnolla päähän se, etten tosiaan pääse vapaasti kävelemään esimerkiksi kyseistä siltaa pitkin pois.


Samalla tuli erikoisen innokas fiilis häkkireissusta. Saan hoitaa ihan aidosti oman noin 30 neliön tonttini!
Tässä on meidän työryhmä yhteiskuvassa. Vasemmalla puolellani on kuvaaja Marko Sorsa ja oikealla toimittaja Tarmo Rouhiainen.Lähinaapurini kävi moikkaamassa heti aamutuimaan.Kello 12.15

Lounaan ja kahvin aika. Aurinko paistaa kauniisti kiviseinäiseen häkkiin. Lämpötila on 20 astetta.Kello 11.45

Lauri jatkaa elämäänsä häkissä. Seuraavan kerran maailman vaarallisimman pedon tilanne tarkistetaan suorassa lähetyksessä kello 14.30.

Kello 11.30

Maailman vaarallisin peto viettää raukeaa aamua kahvitauon merkeissä.

Kello 11

Ensimmäinen suora lähetys käynnistyi. Lauri kertoo miksi hän on häkissä.

Katso tallenne tästä.

Kello 10.25

Yleisöä on jo saapunut paikalle katsomaan ihmistä. Riistakamera tallensi vierailijat.Kello 10.00

Lauri on saapunut häkkiin. Kiviseinäinen häkki on muuntumassa ihmisasunnon kaltaiseksi ”asunnoksi”.


Torstai kello 13

Lauri valmistautuu tulevaan viikonloppuun

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt