Näihin kohteisiin suomalaiset suuntaavat syyslomalla – New York ykkönen - Matkat - Ilta-Sanomat

Näihin kohteisiin suomalaiset suuntaavat syyslomalla – New York ykkönen

Suomalaiset suuntaavat syyslomalla New Yorkiin, tuore varaustilasto kertoo.

New York on varatuin syyslomakohde, Expedia kertoo. Kuvituskuva.­

13.8.2016 7:01

Suosituimpien syyslomakohteiden listalle ovat nousseet myös muun muassa Miami ja Mallorca. Tiedot perustuvat verkkomatkatoimisto Expedian syys- ja lokakuun varaustietoihin.

Syksyn kohteet eroavat tuoreista kesätilastoista. Niiden mukaan suomalaisten kesälomasuosikkeja olivat reittilentojen osalta muun muassa lähikohteet Tukholma, Lontoo ja Kööpenhamina.

Tämä on New Yorkin salaisuus

New York kiinnostaa matkailukohteena muitakin kuin suomalaisia, sillä Isoon Omenaan ovat suuntaamassa syyslomalla myös ruotsalaiset, norjalaiset, tanskalaiset, britit ja Espanjan ja Italian kansalaiset.

Miami on toiseksi varatuin syyslomakohde, Expedia kertoo. Kuvituskuva.­

New Yorkin suosion salaisuus piilee sen monipuolisuudessa. Kaupungissa on paljon museoita, nähtävyyksiä, tapahtumia ja shoppailumahdollisuuksia. Myös hotellivalikoima on monipuolinen.

Yhdysvallat kiinnostaa kohteena myös rantalomailijoita: New Yorkin jälkeen suomalaisten kakkossuosikki syysmatkakohteeksi on Floridan Miami. Listan seuraavat sijat menevät Espanjan perinteisille aurinkorantakohteille. Varatuimpien rantalomien joukosta löytyy myös viime vuosina suomalaisten suosioon noussut Kroatian Dubrovnik.

– Yksilöllisempää mutta yksinkertaista rantalomaa etsivien kannattaa nyt hakeutua esimerkiksi Indonesiaan. Monille omatoimimatkailijoille jo tutuksi tulleelta Balin saarelta löytyy nykyisin monenlaisia hotelleja sekä luksus-, ranta- että lapsiperheystävällistä kohdetta etsiville matkailijoille, Expedia-brändin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Susanne Svensson.

Malaga on neljänneksi varatuin syyslomakohde, Expedia kertoo. Kuvituskuva.­

Suomalaisten suosituimmat lomakohteet syksyllä 2016:

1. New York, Yhdysvallat

2. Miami, Yhdysvallat

3. Mallorca, Espanja

4. Malaga, Espanja

5. Bergen, Norja

6. Koh Samui, Thaimaa

7. Wien, Itävalta

8. Teneriffa, Espanja

9. Atlanta, Yhdysvallat

10. Dubrovnik, Kroatia

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?