Finnairin paluulento Suomeen viivästyi lähes vuorokauden – Matkustaja: ”Painajaismainen yö” - Matkat - Ilta-Sanomat

Finnairin paluulento Suomeen viivästyi lähes vuorokauden – Matkustaja: ”Painajaismainen yö”

Tiistaiyönä Finnairin lennon piti palata Israelin Tel Avivista. Lentokone oli asettunut kiitoradalle ja odotti lähtölupaa. Toisin kuitenkin kävi.

5.5.2016 15:34

Lennolla ollut tamperelainen Soile Hleihel kertoo, että yhtäkkiä tuli ilmoitus, että edessä olevaan ranskalaiskoneeseen oli tullut vika ja kiitoradalle oli valunut öljyä. Vaikka öljyn siivoaminen ei kestänytkään kauan tuli eteen muita ongelmia.

– Meille kerrottiin, että miehistön työaikaraja tuli täyteen, emmekä pääse lähtemään enää tänään, kertoo Hleihel.

Finnair lupasi järjestää matkustajille hotellimajoituksen. Hotellien löytyminen vei kuitenkin pitkän aikaa. Matkustajat odottelivat majoitusta tuntikausia öisellä lentoasemalla.

– Ei meillä aikuisilla mitään hätää ollut, mutta mukana oli myös paljon lapsiperheitä. Lapset itkivät jatkuvasti. Se oli painajaismainen yö, Hleihel puuskahtaa.

Hän pääsi miehensä kanssa hotelliin kello kahdeksalta aamulla. Seuraavan lennon piti lähteä kello 15 jälkeen keskiviikkona. Lopulta sinivalkoiset siivet nousivat ilmaan kello 17. Edessä oli kuitenkin vielä yksi koettelemus. Pariskunta kertoo, että matkalla ei tarjottu lämmintä ateriaa, vaan pelkkää salaattia ja leipää. Ruoka kuitenkin loppui ennen kuin sitä oli tarjottu kaikille matkustajille.

Lopulta matkustajat pääsivät kuitenkin Suomeen. Hleihel kertoo, että matka Tel Aviviin oli antoisa, jos 25 tunnin mittaiseksi venynyttä paluumatkaa ei oteta huomioon.

Finnair: Yörajoitus sotki aikataulut

Finnair pahoittelee tapahtunutta. Manti Väätäinen-Pereira Finnairin viestinnästä kertoo, että tiistainen lento peruuntui, koska Tel Avivissa sijaitsevalla Ben Gurionin kansainvälisellä lentoasemalla on voimassa yörajoitus.

– Se on lentokentän asettama rajoitus. Lentämistä rajoitetaan yöaikaan.

Hän ei tiedä syytä yörajoitukselle, mutta kertoo, että tällaiset säännöt eivät ole maailmalla tavattomia.

Väätäinen-Pereira mainitsee, että rajoitus sai aikaan sen, että lentokoneen miehistön työaikaraja tuli täyteen. Näin ollen lento ei voinut lähteä heti auringon noustua.

– Emme voineet lähteä miehistön levon vuoksi aikaisemmin.

Hän harmittelee, että asiakkaat joutuivat odottamaan useita tunteja lentokentällä. Hän kuitenkin huomauttaa, että ajankohta oli hyvin vaikea hotellihuoneiden löytymisen kannalta.

– Yritimme toki löytää parhaan majoituksen matkustajille.

Finnairin tulkinnan mukaan lento viivästyi 15 tuntia. Väätäinen-Pereira kehottaa tuohtuneita matkustajia täyttämään Finnairin verkkosivuilta löytyvän korvausanomuksen.

Hän on pahoillaan myös, että paluulennon ruoka loppui kesken:

– Se on ikävä kuulla. Pahoittelen. En tiedä, mikä meidän puolellamme on mennyt tässä vikaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?