Salama iski kahteen laskeutuvaan Norwegianin koneeseen Helsinki-Vantaalla - Matkat - Ilta-Sanomat

Salama iski kahteen laskeutuvaan Norwegianin koneeseen Helsinki-Vantaalla

Huono sää haittasi etenkin Norwegianin lentoja Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Norwegianin kone EI-FHY Lontoosta sai osuman salamasta lähestyessään Helsinki-Vantaan lentoasemaa Espoon ilmatilassa. Kuva koneesta ennen Palma de Mallorcalle lähtevää lentoa tänään.­

23.4.2016 17:49 | Päivitetty 23.4.2016 18:20

Norwegianin lennot Barcelonasta Helsinkiin ja Lontoosta Helsinkiin saivat tuta takatalven myrskyvoimat, kun molempiin iski salama niiden laskeutuessa kohti Helsinkiä.

Norwegianin viestintä vahvisti salamaniskut Ilta-Sanomille. Viestintäneuvoja Tonje Næssin mukaan vaikka salamanisku voi vaikuttaa matkustajista pelottavalta, ei niistä aiheutunut lennoille vaaraa.

– Mekaanikkomme tarkistavat parhaillaan koneita, Næss kertoo Ilta-Sanomille.

Norwegianin kone EI-FHA Barcelonasta sai osuman salamasta lähestyessään Helsinki-Vantaan lentoasemaa Keravan ilmatilassa. Oheinen kuva portilta on koneesta EI-FHM, joka lennätettiin Oulusta korvaavaksi koneeksi Barcelonan lennolle.­

Tästä johtuen Norwegianin lennot Barcelonaan ja Palmaan ovat myöhässä.

– Olemme pahoillamme matkustajille aiheutuneesta haitasta, yritämme saada heidät matkaan mahdollisimman pian. Matkustajille on tarjottu ruokaa ja virvokkeita lentoasemalla, Næss kertoo.

Norwegian tiedotti salamaniskusta matkustajille tekstiviestillä jo ennen lentoa.

– He kuuluttivat lennolla, että se oli tämä kone, johon salama osui ja tekninen tutkimus viivästytti kolme tuntia lähtöä, kertoo Ilta-Sanomien lukija lennolta Palma de Mallorcalle.

Lennon viivästymistä myös pahoiteltiin:

– Kaikki varmaan ovat yhtä mieltä siitä, että on kivempi lentää ehjällä ja toimintakuntoisella koneella, kapteeni kuulutti matkustajan mukaan.

Aiemmin salamanisku sytytti rintamamiestalon palamaan Espoossa. Talo oli syttymishetkellä tyhjillään, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

Takatalven tuomat räntäsateet ovat myös aiheuttaneet kolareita, Salossa ja Nurmijärvellä useat autot ovat ajaneet ulos.

Korjaus 24.4. klo 19.39: Jutun kuvatekstissä kerrottiin aiemmin Norwegianin lentäneen Helsingistä Barcelonaan koneella EI-FHA. Norwegian vaihtoi konetta lennolle D85621. Lento tehtiin koneella EI-FHM, joka lennätettiin salamaniskun saaneen EI-FHA:n tilalle Oulusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?