Lukijat paljastavat romanttiset matkamuistonsa: ”Vietimme ihanan päivän ja kosintakin tuli siinä sivussa”

Suomessa ystävänpäivää juhlitaan ensi sunnuntaina. Moni haluaakin muistaa tuolloin rakastaan. Kysyimme siksi Ilta-Sanomien lukijoilta, missä sijaitsee Suomen romanttisin matkakohde.

Kysyimme lukijoilta, missä sijaitsee Suomen romanttisin matkakohde. Kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät esiinny artikkelissa.

10.2.2016 7:01

Vastauksia verkkosivuilla esitettyyn kysymykseen sateli useita kymmeniä. Romanttisia hetkiä oli koettu erityisesti luonnonhelmassa sekä erilaisissa majoituskohteissa.

Kokosimme vastauksista vinkkilistan romantiikkaa kaipaaville kotimaanmatkailijoille.

Majoitus:

1. Hotelli Iso-Syöte, Kotkanpesän sviitti

 

”Siitä ei romantiikkaa puutu! Lasikatto, poreallas, sauna ja siihen vielä samppanjat ja upeat maisemat päälle.”

Iso-Syötteen tunturin huipulla sijaitseva Kotkanpesä on sviitti, josta avautuu näkymä tunturia ympäröivään laaksoon. Kaksikerroksisen sviitin alakerrasta löytyy takka, tv, maisemaikkunallinen sauna ja kylpyhuone. Yläkerrassa on makuutilat, kylpyhuone sekä ikkunallinen poreallas.

2. Kakslauttasen lasi-iglut, Saariselkä

Hotelli Iso-Syötteen Kotkanpesä-sviitistä ei romantiikkaa puutu.

Kakslauttasen lasi-iglut sijaitsevat Saariselällä, Kakslauttasen perhehotellissa.

Huoneenlämpöisiä igluja on tarjolla 2-4 hengelle. Romantiikkaa piisaa, sillä igluista näkee upean luonnon. Onnekkaimmat voivat bongata revontulien leiskuntaa taivaalla.

3. Kustavin Lootholma, jurtta-majoitus

”Siellä on luonnonrauhaa ja kahdenkeskinen aika on huipussaan.”

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Kustavin Lootholman saaristolaiskylässä voi varata majoituksen jurtasta. Jurttateltassa majoittuminen on yllättävän ylellistä. Parivuode, sähkölämmitys, jääkaappi ja vuodesohva takaavat, että majoitus on kaukana perinteisestä telttamajoituksesta.

4. Porvoo, Pariisin Ville

”Vein mieheni Pariisin Ville -hotelliin. Toimi. Vanhassa Porvoossa on myös ihania kahviloita ja ravintoloita, jotka sopivat romanttiseen viikonloppuun.”

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Pieni ja elegantti putiikkihotelli Pariisin Ville sijaitsee keskellä Vanhaa Porvoota. Huoneet on sisustettu yksilöllisesti vanhaa klassista tyyliä kunnioittaen, ja loungessa on aistittavissa vanhaa Hollywood-glamouria. Hotelli tekee yhteistyötä lähialueiden pientoimijoiden kanssa ja aamiaispöydästä löytyykin useita lähialueen herkkuja.

Luontokohde:

1. Punkaharjun harjumaisemat

 

”Mitkä maisemat ja rauha!”

Punkaharju on ollut kansainvälisesti tunnettu matkailukohde jo yli 200 vuoden ajan. Alueen maisemista on helppo nauttia merkityillä reiteillä tai poluilla, jotka risteilevät harjulla.

2. Päijänteen kansallispuiston Kelventeen saari

Haluaisitko yöpyä lasi-iglussa? Saariselällä se on mahdollista.

”Muutama vuosi sitten luistelimme sinne ystävänpäivänä retkiluistimilla Padasjoen satamasta jäätä pitkin. Taivas oli huikaisevan sininen, pakkasta oli vähän ja auringonpaiste oli kirkas. Grillasimme nuotiopaikalla ja vietimme ihanan päivän. Ja kosintakin tuli siinä sivussa.”

Luontomatkailijan aarteeksi kutsuttu Päijänteen kansallispuisto sijaitsee eteläisellä Päijänteellä. Puistoon kuuluu viitisenkymmentä saarta ja luotoa. Kansallispuiston sydän on Kelvenne, joka on Suomen suurimpia ja komeimpia harjusaaria. Saaren läpi kulkee yhdeksän kilometrin pituinen luontopolku.

3. Kolin kansallispuisto

 

”Vuosi oli 2012 kun kävimme yhdessä poikakaverini kanssa Kolin kansallispuistossa. Jylhät maisemat kruunasivat yhden romanttisimmista lomistamme yhdessä. Kävimme rauhallisilla kävelyillä kauniissa maisemissa. Loma oli täydellinen! ”

Kolin kansallispuisto on Suomen tunnetuimpia kansallismaisemia. Kansallispuiston parasta antia ovat vaarojen huipuilta avautuvat päätähuimaavat maisemat.

4. Hangon pitkät hiekkarannat

”Joko kuumana kesäpäivänä piknikillä leppeän merituulen viilentäessä kasvoja tai syysmyrskyn aikaan kun aallot lyövät aallonmurtajasta yli. Silloin voi Hotelli Regatassa kuuman drinkin äärellä käpertyä kullan kainaloon.”

Hanko on tunnettu huviloistaan ja hiekkarannoistaan, joita löytyy kaupungista peräti 30 kilometriä. Yksi tunnetuimmista rannoista on Bellevuen matala ja rauhallinen hiekkaranta, jonka hiekka- ja dyynialue on 1,5 kilometriä pitkä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?