Uskoisitko että näin hieno paikka löytyy Suomesta? Upeat jääputoukset valittiin vuoden retkipaikaksi - Matkat - Ilta-Sanomat

Uskoisitko että näin hieno paikka löytyy Suomesta? Upeat jääputoukset valittiin vuoden retkipaikaksi

Korouman jääputoukset Posiolla valittiin parhaaksi retkipaikaksi.

Julkaistu: 21.12.2015 10:41

Korouman jääputoukset Posiolla on valittu vuoden retkipaikaksi.

Korouoman rotkolaakso on jääkauden aikaansaannos. Korkeuserot ovat hurjia etenkin kanjonin keskiosassa. Talvisin alueelta löytyy toistakymmentä jääputousta, jotka on nyt valittu vuoden retkipaikaksi.

Julkaissut Korouoma 10. marraskuuta 2015

Voit katsoa kuvan myös täältä!

Putousten ääreltä aukeavat myös avarat näköalat rotkolaaksoon. Alueella on joulukuun alussa avattu uusi Koronjää-reitti. Reitin pituus on viisi kilometriä ja sen varrella voi ihastella alueen kolmea suurinta jääputousta.

Oulangan kanjoni kakkoseksi

Vuoden retkipaikka -äänestyksen kakkospaikan nappasi Oulangan kanjoni Sallassa ja kolmannen sijan jo toista vuotta peräkkäin sai Paavolan tammi Lohjalla.

Oulangan kanjoni Sallassa valittiin äänestyksessä toiseksi.

Paljon suosiota saivat myös muun muassa Kalajavuori Etelä-Konneveden kansallispuistossa ja Tulliniemen luontopolku Hangossa.

Ääniä voittajalle 1174

Vuoden retkipaikka -äänestyksen järjesti Retkipaikka.fi. Äänestyksessä annettiin ääniä tänä vuonna yhteensä 4677. Korouman jääputoukset saivat 1174 ääntä.

Valmiiksi asetettuja ehdokkaita kisassa oli 11. Äänestäjät antoivat kymmenittäin myös omia ehdotuksiaan vuoden retkipaikaksi.

Voit katsoa kartan myös täältä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?