Tekaistu hotelliarvostelu voi pilata matkasi – näin erotat aidon epäaidosta - Matkat - Ilta-Sanomat

Tekaistu hotelliarvostelu voi pilata matkasi – näin erotat aidon epäaidosta

Kukaan ei halua pettyä varaamaansa hotelliin. Näillä vinkeillä erotat, onko netistä lukemasi arvostelu tekaistu.

26.10.2015 12:35

Vertaistuki toimii myös matkaa varatessa. Yhä useampi matkailija varaa hotellinsa sen perusteella, kuinka moni on suositellut sitä verkon matkailusivustoilla. Netti on kuitenkin täynnä myös tekaistuja hotelliarvosteluja.

Sen takia Cornellin yliopiston tiimi suunnitteli tietokonealgoritmin, joka havaitsee tekaistut hotelliarvostelut. Menetelmä perustuu kielen tarkkailuun. Review Skeptic -tietokoneohjelma on oikeassa 90 prosenttia ajasta, Daily Mail kirjoittaa.

Ihmiset pärjäävät sen sijaan paljon huonommin. Erotamme aidon ilmoituksen tekaistusta yleensä vain sattumalta.

– Ihmiset ovat surkeita, professori Claire Cardie Cornellin yliopistosta päivittelee.

Nämä asiat erottavat tekaistun arvostelun aidosta:

1. Tarkkaile kieltä

Äärimmäisyydet voivat olla merkki siitä, ettei arvostelu ole aito. Yli-innokas tai äärimmäisen negatiivinen arvostelu voi olla merkki tekaistusta kirjoituksesta.

Cornellin yliopiston tutkijoiden mukaan tekaistuissa ilmoituksissa puhutaan myös harvemmin tilaa koskevista yksityiskohdista, kuten hotellin lattiasta tai kylpyhuoneen yksityiskohdista. Sen sijaan feikki-ilmoitukset keskittyvät kuvailemaan, miksi kävijä on hotellin valinnut (bisnesmatka tai loma).

2. Tarkista kirjoittaja

Tarkista arvostelun kirjoittajan profiili. Mikäli kirjoittaja on jättänyt arvosteluja vain tietystä yrityksestä, kyseessä saattaa olla tekaistu kirjoitus.

3. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin

Huonoa palvelua saadessasi osaat varmasti kuvailla yksityiskohtaisesti, miksi palvelu oli niin huonoa. Jos siis olet epävarma, onko arvostelu aito, kysele sen kirjoittajalta lisää tietoa, mikä tilanteessa mätti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?