Vuoden matkabloggaaja: Näin matkustat halvalla – ”Vältä epämääräisiä verkkomatkatoimistoja”

Vuoden matkabloggaajaksi valittu Inka Khanji kertoo, kuinka matkailla pienellä budjetilla.

Vuoden matkabloggaajaksi valittu Inka Khanji neuvoo, kuinka matkustaminen onnistuu pikkurahalla. Kuvituskuva.

16.10.2015 16:39

Jos tarkoituksesi on säästää rahaa, alle viikon mittaiset reissut kannattaa suunnata Itä-Eurooppaan, Archie gone Lebanon -matkablogia kirjoittava Inka Khanji muistuttaa.

– Itä-Eurooppaan lennot saattaa saada 100-150 eurolla kohteesta ja sesongista riippuen. Itä-Euroopassa myös majoitus ja syöminen onnistuu pikkurahalla. Kesän kiireisimmän matkailukauden aikana hinnat kuitenkin nousevat parhaimmillaan moninkertaisiksi, Khanji muistuttaa.

– Omia suosikkejani ovat erityisesti Balkanin maat Serbia, Montenegro, Kroatia ja Albania, mutta myös esimerkiksi Puolassa voi matkustaa hyvin edullisesti.

Säästäväisen matkaajan kannattaa nipistää mahdollisimman monesta asiasta.

– Osta lennot tarjouskampanjoiden aikaan, varaa aikaa ja valitse mahdollisimman halpa yhteys, vaikka se sisältäisikin välilaskun. Tiputa yksi tähti majoitusta valitessa tai etsi majapaikkaa hostellista tai kotimajoituspalveluiden kautta.

– Ruokailussa säästäminen on helppoa, kun ravintoloiden sijaan syö katukeittiöissä tai ostaa raaka-aineet kaupasta ja valmistaa ruuat itse. Liikkuessa jalan tai julkisilla säästää myös matkabudjetissa pitkän pennin, Khanji kertoo.

Kesä oli täynnä superhetkiä, tässä yks niistä!☀✌😎 #happytraveller #visitcroatia #lokrum #archiegonelebanon Kuva, jonka Inka (@inkakha) julkaisi 5. 09ta 2015 klo 11.30 PDT

Inka Khanji Kroatiassa. Voit katsoa kuvan myös täältä!

Muista matkavakuutus

On kuitenkin pari asiaa, joista ei matkaillessa kannata ikinä tinkiä.

– Yksi on matkavakuutus. Näin saa vahingon satuttua suoraan parasta mahdollista hoitoa tai uudet vermeet tilalle, ja voi laskuttaa vakuutusyhtiötä myöhemmin.

– En tinkisi myöskään matkatoimistosta, sillä ostan lennot aina joko suoraan lentoyhtiöltä tai luotettavasta verkkomatkatoimistosta. Epämääräiset verkkomatkatoimistot superhalpoine tarjouslentoineen voi kuulostaa hyvältä ajatukselta, mutta en halua joutua tilanteeseen, jossa lento lähestyy, mutta lentolippuja ei ole vielä tullut, Khanji sanoo.

Matkabloggaajan viisi vinkkiä edulliseen matkailuun:

1. Varaa aikaa

– Rahan säästäminen tarkoittaa matkoilla usein ajan menoa, sillä nopein tapa on tavallisesti se kaikkein kallein. Tästä esimerkkinä suorat lennot, luotijunat ja taksit, Khanji kertoo.

2. Syö paikallista ruokaa

– Parhaat ruokaelämykset saat pikkurahalla, kun jalkaudut kansankuppiloihin paikallisten pappojen viereen tai jonotat matkakohteen katukojuun. Myös yliopistojen lähistöllä sijaitsevat opiskelijoiden suosimat ravintolat ovat hyvä vaihtoehto, Khanji muistuttaa.

3. Matkusta käsimatkatavaroilla

– Halvimmat lennot ovat usein halpalentoyhtiöiden operoimia, ja he sallivat matkaan ilmaiseksi korkeintaan kymmenen kilon edestä käsimatkatavaraa. Sillä määrällä pärjää helposti viikon, ellei jopa pidempään, joten ota haaste vastaan ja pakkaa kompaktisti. Ole tarkkana erityisesti nesteiden ja tuliaisten kanssa.

4. Liiku jalan

– Kävellessä saat parhaan mahdollisen kuvan matkakohteesta, hyötyliikuntaa ja säästät pitkän pennin. Majapaikan sijainti on kävellessä merkittävä, joten suosittelen laskemaan onko kannattavampaa varata halvin mahdollinen majapaikka kaukana keskustasta vai hivenen kalliimpi majoitus paikasta, josta jaksat kävellä kiinnostaviin kohteisiin.

5. Unohda shoppailu

– Monilla matkailijoilla menee valtaosa reissubudjetista tuliaisshoppailuihin. Kun jätät ne kokonaan välistä tai jätät ne minimiin, säästyy matkabudjetista suuri summa, Khanji muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?