Matkatoimisto tarjosi Helsinki–Pariisi–Helsinki-lentoja vahingossa 1,43 eurolla - Matkat - Ilta-Sanomat

Matkatoimisto tarjosi Helsinki–Pariisi–Helsinki-lentoja vahingossa 1,43 eurolla

Nettimatkatoimisto Travellink on myynyt netissä matkoja ohjelmistovirheen takia vain muutamilla euroilla. Lentoliput eivät kuitenkaan ole käyttökelposia, Travellinkin maajohtaja muistuttaa.

Travellinkin sivuilla tapahtui tekninen virhe, jonka takia lentolippuja sai erittäin halvalla. Liput eivät kuitenkaan kelpaa, matkatoimisto muistuttaa.

15.10.2015 15:02

Ilta-Sanomien lukija oli yrittänyt ostaa lentoja Travellinkin sivuilta Pariisiin ja takaisin 1,43 eurolla. Lukija luuli että kyseessä on pila.

– Koetin ostaa lentoja, mutta maksuvaiheessa tuli ilmoitus, että sivustolla on ilmennyt vika, lukija kertoo.

Osa asiakkaista oli kuitenkin saanut ostettua lentoja huomattavasti tavanomaista halvemmalla.

Travellink ottaa yhteyttä asiakkaisiin

Helsingin Sanomien mukaan lentoja on ollut tarjolla jopa niin, että Travellink maksaisi 50 senttiä asiakkaan lentomatkasta eli -0,50 euron hintaan.

Travellink myöntää, että lentolippuja on myyty liian halvalla teknisen virheen takia.

– Tekninen virhe tapahtui keskiviikkona iltapäivällä. Tilanne huomattiin aamulla ja se korjattiin välittömästi, Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen kertoo Ilta-Sanomille.

Travellinkin sivuilla myytiin lentoja Pariisiin ja takaisin reilulla eurolla.

Ostettuja lentoja ei kuitenkaan saa käyttää, Väänänen huomauttaa.

– Sopimukset, jotka ovat syntyneet virheeseen kuten hinnoitteluvirheeseen perustuen, eivät sido antajaansa, jos virhe on niin ilmeinen, että toisen osapuolen olisi pitänyt se havaita, Väänänen sanoo.

Menettely perustuu hänen mukaansa oikeustoimilain kolmannen luvun pykälään 32.

– Lentokuljetussopimukset, jotka Travellink on asiakkaidensa kanssa tehnyt, eivät ole Travellinkia sitovia, koska lentohinnat ovat teknisen virheen vuoksi olleet niin alhaisia, että asiakkaat ovat ymmärtäneet tai olisi ainakin pitänyt ymmärtää, että ne eivät voi olla oikeita.

Travellink ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joita virhe koskee.

HS:n mukaan oudon halpoja lentolippuja on ollut tarjolla muun muassa myös Momondo-hintavertailusivustolla.

–  Emme myy lentolippuja, vaan ohjaamme käyttäjän joko lentoyhtiön tai verkkomatkatoimiston, kuten Travellinkin sivuille, jossa käyttäjä tekee varauksen ja ostaa lennon. Kaikki sivuillamme näkyvät tiedot tulevat suoraan lentoyhtiöiltä ja matkatoimistoilta.

– Selvitämme asiaa Travellinkin kanssa. Travellink ei tällä hetkellä näy momondo.fin hakutuloksissa, Momondon Suomen edustaja Petteri Jalonen kertoo.

Juttuun lisätty Momondon kommentit 15.10. klo 15.40.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?