10 kohdetta lapsiperheille: Paikallisten lomavinkit Tallinnaan

Julkaistu:

Matkat
Tallinna on paljon muutakin kuin vanhan kaupungin ruuhkaiset kadut. Tässä osoitteita, joissa tallinnalaiset lapsiperheet itse käyvät.
1. Viimsi Spa

Viimsin kylpylä sijaitsee Tallinnan kyljessä luonnonkauniilla Viimsin niemellä, noin 12 km päässä Tallinnan keskustasta. Kylpylä tarjoaa lasten spa-päivää, joka sisältää saunakeskuksen käytön, lastenkeskuksen ja luisteluhallin käytön sekä lounaan. Hinta on 19 euroa/lapsi.

Kylpylässä on useita ravintoloita, muun muassa sushi- ja kalaravintola sekä pubi.

2. Kadriorgin lastenmuseo Miiamilla


Keltaisessa puutalossa Kadriorgin puistossa sijaitseva museo- ja leikkipaikka sopii 3–11-vuotiaille lapsille. Siellä on leikkipaikkoja, askarteluhuoneita ja lastenkahvila.

Kadriorgin puiston on hieno ulkoilualue, puistoon rakennetaan parhaillaan japanilaista puutarhaa, ja osa siitä on jo auki. Puutarhan suunnittelee kiotolainen Masao Sone.

3. Ruokaa

Solaris-keskuksessa on Viron ensimmäinen aito japanilainen Tokumaru ramen- ja sushiravintola. Ramen-nuudelit ja liemi tehdään paikan päällä.

Vanhan Tallinnan Marsipaanigalleriassa voi ihailla mestarikondiittorien aidosta marsipaanista valmistettuja teoksia. Osoite: Pikk 40.

4. Eläintarha


Sinne pääsee johdinautoilla 6 ja 7. Ensi launataina eläintarhassa vietetään kurpitsajuhlaa. Eläimet pääsevät mässäilemään pulleilla kurpitsoilla. Lasten eläintarhassa on kääpiövuohia ja -kaneja, koristekyyhkyjä, marsuja, hamstereita, alpakoita, kilpikonnia, kanoja, rottia, chinchilloja, sammakoita ja jopa maaoravia. Eläintarhaa vastapäätä on Rocca al Maren ostoskeskus.

5. Lentosatama

Lentosatamassa pääsee keltaiseen sukellusveneeseen tai voi kokeilla lentosimulaattoria. Lentosatama sijaitsee Kalamajan-kaupunginosassa. Osoite: Vesilennuki tee 6.


6. Lelukauppa

Taibula-lelukaupat löytyvät Ülemiste-kauppakeskuksesta sekä Kristiine-keskuksesta.

7. Nukkemuseo

Nuku-museossa pääsee tutustumaan virolaiseen, rikkaaseen nukketeatteriperisteeseen. Askartelupajoissa voi tehdä oman nuken. Osoite: Vanha kaupunki Nunne 8.

8. Energiakeskus

Energiakeskuksessa voi tutustua fyysiikan lakeihin ja sähköön. Hiljattain peruskorjattu rakennus sijaitsee Linnahallin välittömässä läheisyydessä, Paksun Margareetan tornia vastapäätä. Osoite: Põhja-puiestee 29.


9. Viikinkikylä

Uusi ulkoilmamuseo Saulassa noin 29 kilometriä Tallinnasta Tarton suuntaan.

10. Rapla

Unohdettu pieni ja viehättävä kaupunki noin 50 kilometriä Tallinnasta etelään. Raplan kaksitorninen kirkko on kuuluisa hienosta akustiikastaan, ja kaupunki on kuulun virolaissäveltäjä Raimond Valgren syntymäkaupunki. Valgre sävelsi muuan muassa Saarenmaan valssin.

Valgren museohuone sijaitsee Raplan kulttuurikeskuksessa. Raplan Pargi Resto -ravintolan suklaafondanttia lähdetään syömään Tallinnasta saakka.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt