Matkat

Tämä oli Sirkus Finlandian merileijonan vastaus kaikkeen: ”Groaaaaaaaa”

Julkaistu:

SIRKUS
Kun ajat ovat huonot, sirkuksella menee hyvin. Ainakin Sirkus Finlandian katsomot ovat tänä vuonna täyttyneet. Enää hetki illan näytökseen!
Sirkus Finlandian 14 metriä korkean teltan takaa aukeaa näkymä, joka voisi löytyä melkeinpä miltä tahansa suomalaiselta karavaanialueelta.

Suurin ero on kuitenkin siinä, että Kaisaniemen kentällä Helsingissä on yllättävän hiljaista ja asuntovaunujen ovet kiinni. Yhdestä pienemmästä teltasta kuuluu hevosen hirnahtelua, mutta itse alueella näy juuri ketään satunnaisten ohikulkijoiden lisäksi.

Tämä johtuu siitä, että suurin osa taiteilijoista ja sirkuksen työntekijöistä on iltapäivätorkuilla, kertoo sirkuksen tiedottaja, itsekin entinen sirkustaiteilija Jouko Aalto.

Vasta kaksi tuntia ennen esitystä käynnistyy melkoinen sirkus: valomies alkaa testata lamppujaan, orkesteri virittää soittimiaan ja teltta siivotaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katsomoihin mahtuu 1840 henkeä. Sen verran yleisöä vaaditaan, että toiminta pysyy kannattavana.

Pikkuhiljaa asuntovaunualue alkaa heräillä päivätorkuiltaan. Yksi esiintyjistä, koiransa kanssa temppuileva Leonid Beljakov, lähtee lenkittämään Tyson-koiraansa. Teltasta tallustelee ulos muutama hevonen ja sirkuksen johtaja, tirehtööri Carl Jernström Jr.

Toisaalla kouluttaja Ingo Stiebner kantaa sangollisen kalaa kahdelle valtavassa vesialtaassa loiskivalle merileijonalleen, Lolalle ja Lappylle. Erinomaisten esiintymistaitojensa lisäksi Lappy on ensimmäinen Suomessa syntynyt merileijona.

–Tuota allastahan voisi käyttää myös uimiseen, mutta siellä sattuu olemaan välillä merileijonia. Se vesi on kyllä niin kylmää, ettei minulta onnistu, Aalto sanoo.

Lappylla oli vastaus kaikkeen.

– Groaaaaaaaa, Lappy röhisi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt