Matkat

Varaa syyslomaristeily nyt – perhehytit vähissä

Julkaistu:

Syyslomaristeilyjen äkkilähtöjä ei kannata jäädä odottelemaan. Neljän hengen hytteihin voi olla jo vaikea löytää tilaa.
Koulujen syyslomia vietetään lokakuussa viikoilla 42 ja 43. Loman pituus vaihtelee vaikkapa Helsingin peruskoulujen viikosta Turun peruskoulujen kahden päivän lomaan.

Perinteiselle Ruotsin- tai Tallinnan-risteilylle ehtii hyvin myös lyhyemmällä lomalla.

– Syyslomaristeilyillä on vielä tilaa, mutta paikat täyttyvät nyt nopeasti. Erityisesti perheille sopivat neljän hengen hytit alkavat olla vähissä useilla lähdöillä, viestintäpäällikkö Christa Grönlund Viking Linelta kertoo.

Äkkilähtöhintoja ei kannata odotella, sillä syyslomaristeilyt myydään aina loppuun.

– Viimeiset paikat myydään normaalihinnoin suuren kysynnän vuoksi.

Tallink Siljan mukaan tilaa syyslomaristeilyillä on, jos on varaa joustaa lähtöpäivissä ja hyttiluokassa.

– Erityisesti loppuviikon matkat täyttyvät kovaa vauhtia. Helsinki–Tukholma-reitillä perhehytit, Deluxe-hytit ja Commodore-luokan hytit ovat pääsääntöisesti täynnä; muihin luokkiin on vielä tilaa. Turku–Tukholma ja Turku–Tallinna-reiteille löytyy vielä tilaa kaikissa hyttiluokissa lähtöpäivästä riippuen, viestintäjohtaja Marika Nöjd Tallink Siljalta kertoo.


Laivayhtiöt ovat huomioineet nuoren väen syyslomien ohjelmatarjonnassa.

– Kokouskeskuksemme muutetaan syyslomien ajaksi isoksi leikkihuoneeksi, joka jaetaan kahteen osaan ikäryhmien mukaan. Tilassa on pelejä sekä leikkitäti ja taikuri, jotka viihdyttävät lapsia. Tallinnasta 15.10. lähtevällä risteilyllä esiintyy nuorten suosikki Satin Circus, Eckerö Linen markkinointipäällikkö Johanna Uimonen kertoo.

Grönlundin mukaan myös Viking Line huomioi lapsimatkustajat syyslomalla.

– Laivan omat leikittäjät järjestävät paljon erilaista ohjelmaa eri ikäisille lapsille. On laivasuunnistusta, piirustuskilpailua, pelejä, leikkejä, muumidisko ja Harri Hylje -disko. Myös esiintyjäkaarti on mietitty juuri lapsiperheille sopivaksi, Grönlund sanoo.

Nuorten suosikkiesiintyjiä nähdään myös Tallink Siljan laivoille. Risteilyillä esiintyvät muun muassa Antti Tuisku, Benjamin, Diandra, Krista Siegfrids, TCT, Sanni ja Aste.

– Lisäksi Muumi ja laivan leikittäjä järjestävät erikoisohjelmaa lapsille, Nöjd kertoo.

Tärpit Tukholmaan ja Tallinnaan

Tukholma:

– Tutustu suosittuun Junibackeniin, joka on elävä satutalo lapsille. Junibacken sijaitsee Djurgårdenin saarella lähellä Tukholman keskustaa. Uutuutena satutaloon saa nyt perhelipun, Viking Linen viestintäpäällikkö Christa Grönlund vinkkaa.

– Terminaalin vierestä kulkee vesibussiyhteys (Ms Emelie) suoraan Djurgårdeniin. Lähellä terminaalia on myös muita kohteita, kuten leikkikalu- ja raitiovaunumuseo

Tallinna:

– Mene Viron merimuseoon, joka on yksi maan suurimpia museoita. Siellä on tällä hetkellä huikean kiinnostava näyttely Etelänavan valloituksesta, Eckerö Linen markkinointipäällikkö Johanna Uimonen kertoo.

– Myös Atlantis Aquapark -vesipuisto on uusi lapsille sopiva kohde vesiliukumäkineen ja vedenalaisine maailmoineen, Uimonen sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt