Koditon Kris matkusti läpi Euroopan ilman rahaa – ”Ihmisten avuliaisuus sokeerasi”

Julkaistu: , Päivitetty:

erikoiset matkat
Koditon Kris Mole vieraili lähes jokaisen EU-maan pääkaupungissa. Poikkeuksellisen reissusta teki, ettei mies käyttänyt matkallaan lainkaan rahaa.
Ennen matkaansa Kris Mole kärsi peli- ja alkoholiriippuvuudesta ja asui kodittomana Brightonin kaduilla Englannissa, Daily Mail uutisoi. Käänne elämässä tapahtui, kun miehen täti sairastui syöpään. Tuolloin Kris päätti tehdä elämälleen jotakin.

Kris otti osaa hyväntekeväisyystempaukseen, jonka tarkoituksena oli matkustaa ilman rahaa Euroopassa. Matka edellytti liftaamista ja pummilla matkustamista junalla. Yönsä mies vietti tuntemattomien ihmisten sohvilla.Voit katsoa kuvan myös täältä!

Krisin matka halki Euroopan kesti 165 päivää. Tuona aikana kodittomuudesta kärsinyt mies kiersi 23 maata. Matka alkoi Ruotsista, jonne Krisin isä osti miehelle lipun. Paluulippua Krisillä ei ollut.

Pyyteetöntä auttamista

Matkan sokeeraavin juttu oli Krisin mukaan ihmisten ystävällisyys.

– Tapasin niin monta ihmistä, jotka auttoivat minua silloin kun en osannut odottaa sitä. He auttoivat minua, vaikka eivät saaneet mitään takaisin, Kris ihmettelee.Voit katsoa kuvan myös täältä!

Taivallus oli myös täynnä haasteita. Toisinaan Kris joutui olemaan päiviä ilman ruokaa. Nälkä oli kovimmillaan, kun hän oli juuri saapunut Puolaan. Varsovassa Kris sai lopulta vatsantäytettä, mutta saikin ruokamyrkytyksen.

Kris kävi matkallaan myös Suomessa. Muita vierailukohteita olivat Ruotsi, Tanska, Viro, Itävalta, Belgia, Bulgaria, Tšekki, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Italia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Hollanti, Puola, Portugali, Romania, Slovakia, Slovenia ja Espanja.

Espanjaan Kris asettui lopulta myös asumaan.

Matkustusvinkit Krisin tyyliin:

1. Unohda luottokortit

2. Vieraile jokaisen EU-maan pääkaupungissa

3. Sano kyllä jokaiselle lahjoitukselle, joka ei ole rahaa

4. Pidä blogia

5. Älä anna naisten häiritä suunnitelmiasi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt