Näihin kohteisiin suomalaiset matkustavat eniten – Lontoo ykkönen, Pattaya kiinnostaa yhä useampaa

Lontoo on suomalaisten suosikkikohde, paljastaa Hotels.comin teettämä selvitys. Aurinkokohteista Pattaya ja Bangkok kiinnostavat yhä useampaa.

Rantaelämää Thaimaan Pattayalla.

12.9.2015 8:47

Hotels.com selvitti, mihin kaupunkeihin suomalaiset matkustavat useimmiten. Lontoo pääsi listauksen kärkeen.

Brittien pääkaupunki oli sinivalkoisten matkaajien ykköskohde myös edellisessä Hotels.comin Hotel Price Index™ -raportissa, joka vertailee kuuden kuukauden ajan suosituimpia matkakohteita eri maissa ja eri kansallisuuksien joukossa.

Tallinna nousi suomalaismatkaajien keskuudessa kolme sijaa toiseksi, kun taas Barcelona taipui edelliseltä hopeasijaltaan kolmanneksi.

Thaimaa kiinnostaa yhä

Kärkikymmenikön kohteista eniten sijojaan menetti New York. Vuoden 2014 ensipuoliskolla Iso Omena oli suomalaisten suosiossa vielä kolmantena, mutta tuorein HPI paljasti kaupungin pudonneen kuudenneksi.

Suomalaisten kiinnostus lähimaiden kohteita kohtaan nousi vuoden alkupuoliskolla: Tallinnan nousun lisäksi Tukholma petrasi pykälän verran kahdeksanneksi ja Riika kipusi kolme pykälää sijalle 14.

Turistibussi Piccadilly Circuksessa Lontoon keskustassa.

Suurimman nousun kahdenkymmenen kärkikohteen listan sisällä tekivät Thaimaan Bangkok ja Pattaya, joista ensimmäinen nousi neljä (12.) ja jälkimmäinen viisi sijaa (15.). Uusina listatulokkaina vuoden 2014 ensipuoliskoon verrattaessa olivat Fuengirola (19.) ja Gdansk (20.), kun taas Milano ja Wien joutuivat nöyrtymään listan ulkopuolelle.

TOP 20: Näihin kohteisiin suomalaiset matkustavat:

1. Lontoo

2. Tallinna

3. Barcelona

4. Berliini

5. Rooma

6. New York

7. Pariisi

8. Tukholma

9. Budabest

10. Praha

11. Amsterdam

12. Bangkok

Kanavaristeilyllä Gammelstrandilla Kööpenhaminassa.

13. Kööpenhamina

14. Riika

15. Pattaya

16. Madrid

17. Nizza

18. München

19. Fuengirola

20. Gdansk

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?