Maailman ystävällisimmät kaupungit listattiin – yksi maa jyrää kärkiviisikossa: ”Tulos ei ole yllätys”

Julkaistu:

Kysely
Yhdysvaltalaisen matkailulehden lukijat valitsivat kaupungit, joissa matkaaja tuntee itsensä erityisen tervetulleeksi.
Reissaamisen suola on ihmisissä; niissä kohtaamisissa ja hetkissä, jotka tutustuttavat parhaiten uuteen kulttuuriin ja tekevät matkasta ikimuistoisen.

Yhdysvaltalainen Travel+Leisure-matkailulehti toteutti lukijakyselyn, jonka perusteella listattiin maailman ystävällisimmät kaupungit. Kyselyn tuloksista kirjoittaa Telegraph-lehti.

Sama matkailulehti listasi aiemmin myös maailman töykeimmät kaupungit.

Kärkikymmenikköön ylsi yllättävänkin monta kaupunkia samoista maista. Suomen kaupungit eivät tällä kertaa yltäneet ystävällisimpien joukkoon – ainakaan jenkkimatkaajien tekemässä listauksessa.

Viiden kärkeen nousi peräti kolme kaupunkia Irlannista; Cork, Dublin ja Galway.

Myös aussit ovat kyselyn tulosten perusteella ystävällistä kansaa, sillä sekä Sydney että Melbourne nousivat kymmenen ystävällisimmän kaupungin joukkoon.

Maailman ystävällisimmät kaupungit:

1. Galway, Irlanti

Reilun 75 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Irlannin länsirannikolla. Kaupunki on maan kolmanneksi suurin. Paikallinen toimittaja John O’Ceallaigh kuvailee Telegraphille Galwayta.

– Vaikka olen tietysti puolueellinen, niin tulos ei ole yllätys. Galwayn asukkaat ovat aina pitäneet kaupunkiamme Irlannin kulttuuripääkaupunkina, joten paikalliset haluavat aina varmistaa, että näin pieneen kaupunkiin Euroopan länsireunalle matkustaneet viettävät parasta mahdollista aikaa täällä.

2. Charleston, Yhdysvallat

Etelä-Carolinan osavaltion kaupunkia on kuvailtu yhdeksi Yhdyvaltojen kauneimmista ja historiallisimmista paikoista. Kaupungissa on reilut 115 000 asukasta.

3. Dublin, Irlanti


Dublin on toinen kyselyn kärkisijoille yltävistä irlantilaiskaupungeista. Maan pääkaupungissa asuu noin 500 000 ihmistä.

4. Cork, Irlanti

Irlannin etelärannikolla sijaitseva, maan toiseksi suurin kaupunki yhdistää perinteet ja uudet kulttuurivirtaukset. Cork oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2005.

5. Siem Reap, Kambodza


Lähellä Angkorin raunioaluetta sijaitseva kaupunki elää turismista, ja siellä sijaitsee maan vilkkain lentokenttä. Siem Reapissa on noin 135 000 asukasta.

6. Auckland, Uusi-Seelanti

Uuden-Seelannin suurin kaupunki sijaitsee maan Pohjoissaarella. Kaupungissa asuu noin 405 000 ihmistä.

7. Melbourne, Australia


Melbournea kuvaillaan Sydneyta nuorekkaammaksi, sykkiväksi kaupungiksi. Melbournessa on paljon gallerioita, kahviloita, pieniä kirjakauppoja ja keikkapaikkoja.

8. Sydney, Australia

Kaupunki jää yhden sijan Melbournea alemmaksi. Sydney on Australian suurin kaupunki peräti 4,4 miljoonalla asukkaallaan.

9. Edinburgh, Skotlanti


Iso-Britanniasta kymmenen ystävällisimmän kaupungin joukkoon ylsi ainoastaan Edinburgh. Suosittu kaupunkilomakohde on myös Skotlannin pääkaupunki.

10. Savannah, Yhdysvallat

Toinen listaukseen mukaan päässyt Yhdysvaltojen kaupunki sijaitsee Georgian osavaltiossa, Charlestonin tapaan etelässä.

Mikä on ystävällisin paikka, jossa olet ollut? Mistä se johtuu? Ovatko paikalliset auttaneet sinua? Miten? Kuuluisiko joku Suomen kaupungeista ystävällisimpien listalle? Mikä ja miksi? Kerro mukavimmista ja ilahduttavimmista matkakokemuksistasi!

Korjattu kello 11:28: Canberra on Australian pääkaupunki, ei Sydney.

Ota kantaa

Kuuluisiko joku Suomen kaupungeista ystävällisimpien listalle?

Kyllä, Suomessa on ystävällistä kansaa. 43% Ei, kaikkialla maassamme on ankeaa. 57%
Ääniä yhteensä 12923

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt