Venäjä satsaa nyt Viipuriin: Uusi paikallisjuna Pietariin syrjäyttää puupenkkijunat

Julkaistu:

Viipurin ja Pietarin välillä on alkanut liikennöidä saksalaiselle Siemensin teknologialle pohjautuva uusi moderni sähköjuna, joka tulee helpottamaan myös suomalaisturistien elämää.
Ensimmäinen Lastotshka eli Pääskynen-juna kulki Pietarin ja Viipurin välillä keskiviikkona, kun junayhteys avattiin juhlallisin menoin.

Lastotshka kulkee Viipurista Pietariin tunnin ja 15 minuuttia. Uusi juna ei ainakaan toistaiseksi ole tuonut lippujen hintoihin korotuksia, joten kaupunkien välinen yhdensuuntainen lippu maksaa 282 ruplaa eli alle 4 euroa.

Alkuvaiheessa kaupunkien välillä kulkee kolme Lastotshka-junaa kumpaankin suuntaan arkisin. Viikonloppuisin sekä Viipurista että Pietarista lähtee neljä Pääskystä.

Jatkossa suomalaisturistien on siis mahdollista suunnitella matkansa esimerkiksi niin, että he tulevat aamu-Allegrolla rajan yli ja viettävät päivän Viipurissa. Illalla on mahdollista hypätä Viipurista Lastotshkaan ja ehtiä vielä vaikkapa Pietarin yöelämästä nauttimaan.

Kyseessä on todellinen mullistus Viipurin ja Pietarin välisessä paikallisjunaliikenteessä, sillä tähän asti kaupunkien välillä on kulkenut hyvin vähän pikajunia eikä niiden mukavuustaso ole ollut paras mahdollinen. Suuri osa paikallisliikenteestä on hoidettu vanhoilla neuvostoaikaisilla hitailla paikallisjunilla, joissa joissakin on ollut yhä puupenkit.

Paikallisjunamatkaan Viipurin ja Pietarin välillä on saanut tätä ennen varata aikaa jopa kaksi ja puoli tuntia, vaikka esimerkiksi Allegro taittaa saman matkan hieman reilussa tunnissa. Pelkkää Venäjän sisäisten kaupunkien välistä matkaa ei kuitenkaan Allegrolla saa sääntöjen mukaan tehdä.

Lastotshka-reitin avaaminen kertoo myös siitä, että Venäjä on alkanut pikku hiljaa panostaa Viipurin elävöittämiseen. Lastotshka-juna kulkee jo myös Pietarin ja Petroskoin välillä päivittäin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt