Selviytymisopas autotta Los Angelesiin

Julkaistu:

MATKAKOHDE
Los Angelesissa on vaikeaa, muttei mahdotonta liikkua ilman autoa. IS esittelee paikat, joihin pääsee ilman vuokra-autoakin.
Hollywoodin alueella autoa ei tarvitse. Se voi olla jopa rasite, jos hotellissa ei ole paikkaa, sillä parkkipaikan löytäminen voi olla hankalaa ja sakot ovat kovat. Osassa kortteleita parkkeeraus on kielletty kokonaan ilman asukaspysäköintilupaa.

Näihin pääsee kävellen

1. Aamulenkki Runyonilla

Kolme eritasoista kävely- ja juoksureittiä, joilta näkee koko Los Angelesin aina merelle saakka, jos ilma on kirkas. Jo helpoin reitti ylämäkeen vaatii hikeä, sillä aurinko on paahtava. Koiria on paljon, ja kaikki rakastavat puhua lemmikeistään.


2. Puoli-ilmaista joogaa

Runyonin alussa aivan sisäänpääsyporttien kyljessä järjestetään joogatunteja, joista maksetaan joitakin dollareita omantunnon mukaan. Tunteja on muutaman kerran päivässä, ensimmäinen jo 8.45. Nicky on lempeyden lähettiläs, seuraavan aamun Stevie taas käskyttää kuin armeijan leirillä.


3. Walk of Famen kuntokävely

Hollywood-tähtien päällystämä katu menee myös kuntoilusta, sillä tähtiä on kadun molemmilla puolilla, yhteensä kilometrien verran. Eikä Hollywood Boulevard itse asiassa ole ainoa: tähtiä löytyy myös risteäviltä kaduilta.


Chinese Theatren edessä päivystävät lähinnä kaupustelijat, sisäänheittäjät ja erilaiset maskotit ja hahmot. Dolby Theatre, jossa järjestetään Oscar-gaala, on arkena kaukana glamourista.

4. Selfie Hollywood-kyltin edessä

Kyltin näkee mainiosti esimerkiksi Runyonilta tai Griffith Observatorylta, mutta moni kuvauttaa itsensä sen kanssa Hollywood-Highlandin kauppakeskuksen tasanteella. Oikeasti noin 100 metriä leveä kyltti näyttää selfiessä muurahaiselta.

5. Vintagea Melrose Avenuelta

Jos on innokas kävelijä, rokkihenkinen Melrose Avenue on Hollywoodista kävelymatkan päässä. Matalien rakennusten reunustama katu ei näytä miltään, mutta siellä voi tutkia kiinnostavia vintage- ja vaateliikkeitä.

Näihin ei kävellen selviä

Se, että matkaa on, ei tarkoita, että auto on pakko vuokrata. Tavallisen taksin voi ottaa lennosta milloin vain, ja halvempi Uber tulee paikalle muutaman minuutin sisällä.

Lisäksi bussit kulkevat jonkin verran Hollywoodissa, mutta niillä pääsee myös esimerkiksi Santa Monicaan. Metro ei ole laaja, sillä mennään etelään tai pohjoiseen. Varakkaammat paikalliset eivät käytä julkisia välineitä.

1. Uskaltaudu Downtowniin

Matka vie metrolla noin vartin. Alueella on nykyään mukavia baareja, taidenäyttelyitä ja keikkoja, ja moni lähtee viettämään iltaansa sinne. Tunnelma pilvenpiirtäjien keskellä on jotain aivan muuta kuin muualla Los Angelesissa.


2. Kauppahallitunnelmaa

Los Angelesin jalkakäytävät tuntuvat usein melko tyhjiä, kun paikalliset ajavat joka paikkaan autoillaan, mutta kauppahallimaisessa Farmer’s Marketissa on kuhinaa. Siellä on hauska katsella ihmisiä ja herkkutiskejä ja syödä vaikka lounasta. Matka vie vartin bussilla.

3. Beverly Hillsin julkkistalot

Mene reilusti turistiajelulle minibussilla, jos haluat nähdä muutamassa tunnissa kaupunkia laidasta laitaan, kukkuloilta Beverly Hillsin julkkistaloille ja Rodeo Driven luksuskaupoille.

4. The nähtävyys Santa Monicassa

Santa Monica Pier on hieman kulahtanut huvipuisto aallonmurtajalla, mutta kyllä täällä varsinkin ilta-aurinkoa lokkien kanssa katselee. Paikalle pääsee paikallisbussilla tai vaikka Hop On, Hop Offilla. Jos Santa Monica on lapsiperheiden suosikki, vain parin kilometrin päässä sijaitseva Venice on täynnä värikästä elämää, tatuointeja, katumaalauksia, skeittausta. Sinne kävelee rantaa pitkin hetkessä.
5. Pyhiinvaelluskohde Sunset Strip

Legendaarinen rokki- ja yökatu on päivänvalossa ankea näky, eikä tämä ole enää myöskään yöelämän ydin. Joillekin kadunpätkä on pyhiinvaelluskohde, mutta niille, joille ei, reissu on ajan haaskausta. Bussilla tähän karauttaa Hollywoodista vartissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt