Huippuravintolat ja nimekkäät suosittelijat - 5 syytä miksi Tukholmaa rakastetaan

Julkaistu:

Tukholma
Tukholma on kaupunki, jonne monet lomalaiset suuntaavat Suomestakin. Ruotsalaiset hehkuttavat pääkaupunkiaan arvovaltaisilla suosittelijoilla.
Tukholmaa pidetään kauniina kaupunkina, jossa eletään aina ajan hermoilla ruuan, muotoilun ja muodin suhteen.

Kaupunki on suosittu matkakohde, joten välillä voi olla paikallaan kerrata syitä, miksi juuri Tukholmaan kannattaa lähteä lomailemaan.


Expressen on listannut 10 syytä, miksi Tukholmaa rakastetaan. Lehti on poiminut perusteet arvovaltaisten tahojen suosituksista.

IS poimi listalta viisi näkökulmaa, miksi Tukholmaa suositellaan matkakohteeksi. Expressenin koko listauksen voit lukea täältä.

1. Silmä lepää

Amerikkalaisen Business-lehden tekemän kahdeksan päivää kestäneen testivisiitin mukaan Tukholma on todella kaunis kaupunki. Lehti kehui erityisesti Tukholman saaristoa ja paikallisten lihapullien olevan todellista herkkua.2. Synonyymi trendikkyydelle

Muotilehti Vogue listasi viime syksynä trendikkäimmät kaupunginosat, ja Tukholman Södermalm sijoittui kolmannelle sijalle. Erityisesti kaupunginosassa sijaitsevat muotiliikkeet Acne, Rodebjer ja Dagmar vakuuttivat lehden.

Södermalmin asemaa listalla vahvistivat myös paikan muotitietoiset ihmiset, vintage-liikkeet ja minimalistiset huonekalut. Vogue kirjoitti arviossaan, että Tukholma on synonyymi sanalle cool.3. Herkkusuiden paratiisi

Maailman suurin matkaopaskirjoja ja digitaalisia sisältöjä julkaiseva Lonely Planet sijoitti Tukholman viime vuonna neljännelle sijalle vuoden parhaimpana matkakohteena.

– Kiitos kuuluu ruotsalaiselle kirjailijalle Stieg Larssonille. Monet ihmiset ovat päässeet tutustumaan myös hänen kirjojensa kautta Ruotsiin ja erityisesti Tukholmaan, joka tunnetaan maan rajojenkin ulkopuolella hyvästä ruuastaan ja ennakkoluulottomista kokeistaan, yritys perusteli arviotaan.4. Myös nimekäs artisti suosittelija

Maailman tunnetuimmaksi dj:ksi tituleerattu hollantilainen Tiësto on ilmoittanut Tukholman olevan miehen suosikkikaupunki. Artisti vakuuttui kaupungista jo ensivisiiitillä.

– Rakastuin heti kaupunkiin, ja vietän siellä nykyisin aikaa useita kuukausia vuodessa. Tukholma on raikas ja puhdas kaupunki. Siellä on loistavaa ruokaa sekä ihania ja kauniita ihmisiä, jotka kaikki puhuvat sujuvaa englantia ja ovat aina huolitellusti pukeutuneita, Tiësto kirjoitti lehdistötiedotteesaan.

Suosittu dj hehkutti myös ruotsalaisia kollegoitaan, jotka ovat onnistuneet breikkaamaan maailmalla.5. Maailmanluokan ravintolat

Brittilehti Telegraph listasi viime syksynä maailman hienoimmat ravintolat. Listalle mahtui myös kaksi ruotsalaisravintolaa. Toinen oli Tukholman Grand Hotelin Matbordet ja toinen Fäviken Järpenissä, Jämtlandin läänissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt