Äkkilähdöt etelään menevät kuumille kiville – maksaisitko viikon lomasta yli 700 euroa? - Matkat - Ilta-Sanomat

Äkkilähdöt etelään menevät kuumille kiville – maksaisitko viikon lomasta yli 700 euroa?

Kreetalle pääsee auringon lämmöstä nauttimaan 2154 eurolla.

Julkaistu: 14.7.2015 1:15

Suomen kaikkea muuta kuin kesäinen sää on saanut ihmiset ostamaan äkkilähtöjä etelään.

Lyhyellä varoitusajalla on vaikea saada äkkilähtöä lämpimään. Tuotepäällikkö Jessica Virtanen Tjäreborgilta kertoo, että kesän kolea sää on näkynyt äkkilähtöjen kysynnässä etenkin parin viime viikon aikana.

– Välillä olemme joutuneet jopa myymään ”eioota”, Virtanen kertoo.

Myös Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik ja Tuire Melander Aurinkomatkojen viestinnästä kertovat äkkilähtöjen menevän kuumille kiville.

– Kesän sää näkyy, matkat menevät tosi hyvin kaupaksi. Kesän suosituimmat kohteet ovat Kreikka, Turkki ja Espanja, Melnik sanoo.

– Viileä ja sateinen kesä kotimaassa on varmasti osaltaan vauhdittanut matkojen myyntiä, Melander kertoo.

– Myynti lähti meillä selvään nousuun pari viikkoa ennen juhannusta ja on nyt lomien alettua jatkunut todella kiireisenä.

Jos haluaa päästä mahdollisimman pian matkaan, tulee reissu kustantamaan useamman satasen. Esimerkiksi Tjäreborgin kautta pääsee vielä ensi lauantaina viikoksi Kreikan Thassokseen. Matkan hinta on alkaen 652 euroa. Perhe joutuu pulittamaan pakettimatkastaan 2000–3000 euroa.

Turkin Alanyaan pääsee perhelomalle 2280 eurolla.

Äkkilähdön haluavan tulee toimia nopeasti

Espanjassa lämpötilat vaihtelevat Luoteis-Espanjan reilusta 20 asteesta maan keskiosien lähes 40 asteeseen. Turkissa ja Kreikassakin lämpötilat pyörivät pääasiassa 30 asteen tietämillä.

Etelän lämpöön kaipaavan kannattaa toimia nopeasti, sillä moni muukin on haluamassa aurinkoon.

– Tilanne muuttuu koko ajan hyvin nopeasti. Jos puhutaan perheestä, niin vasta ensi viikolla löytyy sellaisia matkoja, joilla on esimerkiksi viisi vapaata paikkaa, Virtanen sanoo.

– Hintoja jopa lasketaan riippuen siitä, mitä vähemmän niitä paikkoja on. Voi olla, että päivänkin aikana voi huomata, että matkan hinta onkin laskenut parilla kympillä, Melnik vinkkaa.

Lisää aiheesta