Suomalainen ja ruotsalainen menevät Tallinnan Superalkoon – näin ostokset eroavat

rac

Julkaistu:

Ostokset
”Ruotsalaiset eivät kuljeta vettä”, Superalkon johtaja Imre Poll kertoo.
Kun on kysyntää, on myös tarjontaa. Markkinatalouden kultainen sääntö pätee Tallinnan satamassa, jonne on viime vuosina pelmahtanut lukuisia viinakauppoja.

Suomi-poikaa ja -tyttöä tervehtivät satamassa ainakin Sadama Market, Alkopörssi ja Suomen-laivojen lähtöpaikkojen lähelle usean myymälän voimin levittäytynyt Superalko.

Superalko lienee näistä tunnetuin. Aiempina vuosina se on haalinut asiakkaita muun muassa palkitsemalla linja-autonkuljettajia siten, että kuljettajat saavat ostoksistaan alennusta tuodessaan kauppaan asiakkaita. Ei siis ole ihme, että ruuhkaisimpina sesonkiaikoina – juhannuksen ja joulun alla – turistibusseja käy Superalkosssa jopa sata päivässä.

Nytkin suuri osa Superalkon asiakaskunnasta vaikuttaa suomalaisilta, mutta joukkoon mahtuu myös niin ikään kalliin viinan maasta tulevia ruotsalaisturisteja.

Miten suomalaisten ja ruotsalaisten ostokset eroavat toisistaan, Superalkon satama-alueen kauppojen johtaja Imre Poll?

– Ruotsalaiset eivät kuljeta vettä.

Mitä se tarkoittaa?

– Kun ruotsalainen bussi on käynyt, sen jälkeen huomaa, että viskihylly on tyhjennetty. He ostavat laadukkaita tuotteita, viiniä, viskiä, konjakkia. Myös suomalaiset ostavat laadukkaita tuotteita, mutta suomalainen ostaa kotiin myös kaljaa.


Suomalaiset pitävät kypsästä lihasta

Ravintola Olde Hansassa työskentelevä tarjoilija Kätlin Kukebal näkee työssään paljon suomalaisia ja ruotsalaisia asiakkaita. Hän sanoo pitävänsä molemmista, mutta myös eroja löytyy.

– Suomalaiset tykkäävät juoda olutta, lonkeroa, siideriä, kuivaa siideriä. Ruotsalaiset eivät tiedä, mitä lonkero ja siideri ovat, vanhassa kaupungissa työskentelevä Kukebal selvittää.

Toinen kulttuuriero liittyy siihen, millaisena naudanliha halutaan lautaselle.

–Suomalaiset tykkäävät naudanlihasta, joka on kypsää. Eivät tykkää mediumista tai raa’asta. Liian punaista.

Ruokarajoitteita suomalaisilla on myös enemmän kuin länsinaapureilla.

–Suomalaiset ovat allergisia, josta he myös meille sanovat. On laktoosia, gluteiinia ja voita. Ruotsalaiset eivät sano, ovatko he allergisia, Kukebal sanoo.

Kukebal ei osaa sanoa, kummat ovat enemmän humalassa, suomalaiset vai ruotsalaiset.

–Molemmat tykkäävät snapsista, molemmat tykkäävät viinistä, olutta menee. Molemmat ovat hyviä asiakkaita, kun he ovat vähän humalassa. Kaikki on kunnossa, kaikki on niin ihanaa!

Mitä juomaa sinä tuot mieluiten Tallinnasta? Vastaa kyselyyn ja keskustele.

Ota kantaa

Mitä juomaa sinä tuot mieluiten Tallinnasta?

Alkoholittomia juomia 11% Mietoja alkoholijuomia, mm. oluet ja viinit 22 tilavuusprosenttiin asti 56% Väkeviä alkoholijuomia 34%
Ääniä yhteensä 31422

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt