Kansainvälinen matkailusivusto valitsi Suomen 10 kauneinta kaupunkia – katso hauskat perustelut - Matkat - Ilta-Sanomat

Kansainvälinen matkailusivusto valitsi Suomen 10 kauneinta kaupunkia – katso hauskat perustelut

Pääsikö kotikaupunkisi listalle?

Aurajoen kansallismaisema.­

27.6.2015 13:20

Culturetrip.com on palkittu nettisivusto, jolla on yli 2 miljoonaa lukijaa kuukaudessa. Sivusto tarjoaa tärppejä matkaajille, jotka ovat kiinnostuneita taiteesta, muotoilusta, kirjallisuudesta, musiikista ja ruokakulttuurista. Myös Suomi on sivustolla hyvin esillä.

Toimittaja Lani Seelinger on päättänyt ottaa selvää Suomesta. Hän kirjoittaa, että on löytänyt maastamme suorastaan hämmästyttäviä paikkoja.

– Jos olet koskaan unelmoinut rusketuksen hankkimisesta keskiyöllä, nukkumisesta iglussa, rekiajelusta tai drinkeistä baariveneessä, niin löydät kaikki nämä Suomesta, Seelinger hehkuttaa.

Turku

Turusta sivusto nostaa erityisesti esille Aurajoen ja kekseliäät baarit.

– Kesällä kannattaa hyödyntää jokilaivojen tarjonta. Turussa on myös todella omintakeisia baareja. Drinkki vanhassa apteekissa tai koulussa? Kelpaisiko? Seelinger kyselee lukijoilta.

Turun jokilaivojen ravintoloissa on kesäisin kova kuhina.­

Lappeenranta

Etelä-Karjalan helmi esitellään ”puolimatkan krouvina” Helsingistä Pietariin. Lappeenranta saa erityisesti kiitosta Saimaan läheisyydestä ja upeasta luonnosta.

  Savonlinna

Olavinlinna, Kerimäen puukirkko ja Rauhanlinna, niistä Savonlinna tunnetaan. Eikä sovi unohtaa kännykänheiton MM-kisoja.

Lappeenrannan satamassa kannattaa syödä vety. Oikeaoppisina palanpainikkeina juodaan pannukahvia ja omenalimonadia.­

Hanko

Sivusto on yllättynyt, että Suomesta löytyy myös kunnollisia hiekkarantoja, kuten Hangosta. Samalla lukijoita muistutetaan Hangon ruotsinkielisyydestä ja venäläisestä eliitistä, joka lomailee seudulla.

  Maarianhamina

Ahvenanmaan autonominen asema, vilkas satama ja hyvin säilyneet puutalot sulattivat Seelingerin sydämen.

  Tampere

Sivusto on ilahtunut Tampereen lempinimestä Pohjolan Manchester. Teollisuuskaupungin matkailutärpeiksi on valittu sinfoniaorkesteri, paikalliset museot ja jännittävät jääkiekko-ottelut.

  Rovaniemi

Seelinger muistuttaa saksalaisten polttaneen Rovaniemen Lapin sodan melskeissä. Alvar Aalto saakin erikoismaininnan kaupungin uuden julkisivun suunnittelijana. Sivusto ei myöskään unohda revontulia eikä Joulupukkia. Toisin kuin useimmat amerikkalaiset, tällä kertaa ei väitetä Joulupukin asuvan Pohjoisnavalla, vaan kotoisella Napapiirillämme.

  Saariselkä

Iglut, kelkkasafarit ja aito talvi, niistä on Saariselkä tehty. Saariselkä on myös pohjoisen Las Vegas, mitä tulee naimisiinmenoon. Seelinger kertoo, että Saariselkä on suosittu paikka viettää lumen kuorruttamia häitä.

  Kemi

Joka vuosi rakennettava lumilinna nosti Kemin kauneimpien kaupunkien listalle. Jäästä tehdyt pöydät ja penkit, sekä illallinen lumen keskellä, vain poron taljoihin kääriytyneenä, on ehdottomasti koettava.

Olavinlinna on rakennettu 1400-luvulla.­

Raasepori

Raasepori hurmaa kirkollaan ja värikkäillä puutaloillaan. Raasepori on myös portti saariston kansallispuistoon.

Turistit kuvasivat tosiaan Hangon rannoilla.­

Maarianhaminan talot ovat alkuperäisessä kunnossa.­

Takon tehdas keskellä Tamperetta Laukontorilta kuvattuna.­

Pukki asuu Rovaniemellä, ei Pohjoisnavalla.­

Näissä Saariselän maisemissa kelpaa mennä naimisiin.­

Kemin lumilinna on joka vuosi erilainen.­

Raaseporinjoen partaalla, korkealla kalliolla sijaitsevat Raaseporin rauniot ovat jäänteitä ilmeisesti 1300-luvulla rakennetusta ja tuolloin vielä veden ympäröimästä linnasta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?