Helteet ovat Suomesta alle kahden tunnin lennon päässä

Lämpimän sunnuntain jälkeen Suomeen ennustetaan hieman viileämpää alkuviikkoa. IS selvitti, minne kesälomalainen voi karata helteiden perässä.

21.6.2015 11:18

Lähin kohde hellelukemia himoitsevalle on alle kahden tunnin lentomatkan päässä. Forecalta ja Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että lähin hellealue löytynee ensi viikon alussa Moskovan alueelta. Enimmäkseen poutaisia päiviä voivat tosin rikkoa pienet sadekuurot.

– Siellä olisi huomiselle suunnilleen hellelämpötiloja ja sadekuuroja. Helteistä on useammankin päivän, arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eveliina Tuovinen.

Moskovaan on Helsingistä linnuntietä noin 900 kilometriä. Lentokoneella matkaan kuluu nopeimmillaan runsaat puolitoista tuntia.

– Valko-Venäjälläkin saattaisi olla viikon puolivälissä hellettä – mutta en tiedä, kuinka (houkutteleva) se on matkailijoille, Tuovinen pohtii.

Välimerellä lähes varmat helteet

Jos Venäjä ei innosta, sinulla ei ole voimassa olevaa viisumia tai kaipaat rentouttavaa rantalomaa, varmimmin lämpö löytyy Välimeren rantakohteista.

Esimerkiksi Espanjassa hellerajaa hätyytellään kunnolla – monien makuun ehkä liikaakin, sillä paikoin lämpölukemien odotetaan nousevan jopa reiluun 30 asteeseen.

Myös Italiassa lämpötila on ensi viikolla keskimäärin 25–30 asteen kieppeillä. Kreikka ja Turkkikin ovat rantalomalaisille varsin varmoja valintoja, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

– Yleisesti Välimeren seutu on paras helteiden löytämiseen. Lähempänä ei ihan heti ole helteitä tarjolla.

Jos kesäsuunnitelmiisi kuuluu kaupunkiloma Keski-Euroopassa, lähtöä kannattaa kenties lykätä muutamalla päivällä.

– Lämpötilat nousevat suurin piirtein viikon päästä lämpöisempään suuntaan, mutta nyt Keski-Euroopan päälle menee viileämpi läntti ilmaa, Rinne arvioi.

Yllä olevalla videolla näkyy sunnuntain sääennuste.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?