Matkat

Riku Rantala suosikkikohteesta: ”Kahdessa kaupungissa hahmotat kulttuurierot”

Julkaistu:

Reissuvinkit
Vehreiden suistoalueiden ja riisipeltojen Vietnam viidakkoineen, vuoristoineen ja viimeisen päälle erinomaisina biitseineen on lumoava maailmankolkka, kirjoittaa Riku Rantala.
Vietnamissa perinteet elävät, eikä hinku hypätä globalisaatiokelkan kyytiin ole vielä tuhonnut maan omaleimaisuutta.

Hanoi ja Ho Chi Minh City antavat kumpikin erilaisen tuntuman kaakkoisaasialaiseen kaupunkikulttuuriin ja maan kattava jokiverkosto tuo nähtävyydet laiskanpulskeammankin travellerin luo.

Kiinalaiset ja eurooppalaiset, kristilliset ja sosialistiset vaikutteet, kungfutselaisuus ja katolisuus, ne kaikki paiskaavat kättä Vietnamissa.

Tieverkoston rakensivat ranskalaiset, politiikan kiinalaiset ja tapakulttuurin tuhatvuotinen vietnamilainen dynastia. Sulatusuuni toimii täydellisesti – sekoituksesta on kehkeytynyt omaperäinen ja yksilöllinen lopputulos.

Reissuvinkit Vietnamiin:

  • Maan pohjoinen Kiinan-raja moottoripyörän selästä. Vuoristo heimoineen ja maisemineen on unohtumatonta koettavaa, ja julkisen liikenteen puutteessa kaksipyöräinen on paras vaihtoehto sightseeingiin.
  • Maailman suurin, 1991 löydetty Son Doong -luola Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistossa. Paikoitellen tsaikedeliset 200 metriä korkeaan, 150 metriä leveään ja yli 5 kilometria pitkään luolaan mahtuisi useita pilvenpiirtäjiä.
  • Pääkaupunki Hanoi ja etelän Ho Chi Minh (Saigon). Kahdessa hyvin erilaisessa kaupungissa hahmotat eteläisen ja pohjoisen suuret kulttuurierot.
  • Cu Chin tunneliverkoston liepeillä pyörivät turistit, jotka fiilistelevät Vietnamin sotaa klaustrofobisen ahtaissa tunneleissa ja ampuvat mestoille kyhätyillä radoilla M60-konekivääreillä ja muilla retrohenkisillä tappovälineillä.
  • Kiipeily Ha Long Bayn kalkkikivikallioiden pystysuorilla seinämillä. Satumaisen kauniin lahden yli 2000 vuorta pitävät huolen, etteivät reitit lopu kesken.
  • Mekong-joki ja sen suistoalue. Seilaa alas omaan tahtiin, omaan stailiin: koriveneellä, skiglarilla, longoboatilla tai jokipaatilla.

Ota kantaa

Oletko käynyt Vietnamissa?

Kyllä 14% En 86%
Ääniä yhteensä 2742

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt