Lähdössä lomailemaan? Nämä ovat suomalaisten suosikkikohteiden vaaranpaikat!

Julkaistu:

LIV
Alkusyksyn sateet alkavat puskea päälle ja etelään tekisi mieli. Mutta mihin sitä oikein uskaltaa lähteä?
Egypti on nyt poissa laskuista. Maan turvallisuusjoukkojen ja syrjäytetyn presidentin kannattajien yhteenotoissa kuoli viime viikolla yli 800 ihmistä ja Ulkoasianministeriö suosittelee välttämään matkustamista Egyptiin.

IS listasi suosikkikohteiden vaaranpaikat - ja syyt, miksi vaaroja kannattaa uhmata. Onhan oma koti tutkitusti se kaikkein vaarallisin paikka!


Espanja

Vaarat: Viime aikoina Espanja on ollut otsikoissa varsin synkissä merkeissä junaturman ja pahentuvan taantuman takia. Maassa on kuitenkin turvallista, kunhan muistaa varoa taskuvarkaita ja holtitonta liikennettä.

Vai kannattaisiko silti? Kanariansaarilla on huima noste - Espanjan matkoista jo noin puolet suuntautuu juuri Kanarialle. Turistin elämä onkin Kanarialla käsittämättömän helppoa - suomalaiskohteissa saa tilattua jokapäiväisen muussinsakin selvällä suomen kielellä.


Kypros

Vaarat: Talouskriisin runtelemalla Kyproksella on maine turistiystävällisenä paikkana, mutta normaali varovaisuus on tarpeen. Maa ja sen pankit ovat keikkuneet konkurssin partaalla, mutta toistaiseksi turistit eivät ole joutuneet kriisistä juuri kärsimään.

Vai kannattaisiko silti? Kypros on Välimeren paahtavimpia paikkoja - aurinko paistaa jopa 320 päivänä vuodessa.


Kreikka

Vaarat: Epävakaa taloustilanne rassaa paikallisia: mielenosoitukset ja lakot ovat mahdollisia. Suurissa kaupungeissa on syytä varoa taskuvarkauksia. Kreikka sijaitsee seismisesti aktiivisella alueella, ja myös metsäpalot ovat alueella yleisiä.

Vai kannattaisiko silti? Maan huikea historia ja ruokakulttuuri etsivät vertaistaan.


Kroatia

Vaarat: Matkustaminen Kroatiassa on periaatteessa turvallista, esimerkiksi taskuvarkaita on vähän. Syrjäisillä alueilla on kuitenkin syytä varoa raivaamattomia miinoja.

Vai kannattaisiko silti? Kun Kroatian lukuisat saaret lasketaan mukaan, maalla on yli 6000 kilometriä rantaviivaa. Sieltä löytyy rauhallinen auringonpalvomispaikka ihan jokaiselle.


Turkki

Vaarat: Kannattaa välttää matkustamista Syyrian ja Turkin raja-alueelle ja pysyä etäällä mielenosoituksista.

Vai kannattaisiko silti? Turkki tarjoaa rantaelämää ja shoppailua huokeaan hintaan - ainakin, jos osaa tinkiä.

Lähde: Ulkoasianministeriö

Hanni Maula

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt